Persberichten Eemland zuid, 10.10 uur

Utrecht, 08-04-2008

Onder invloed uit de bocht

WOUDENBERG Een 37-jarige Hongaarse automobilist vloog op maandag 7 april uit de bocht. Hij had te veel gedronken.

Rond 16.55 uur reed de Hongaar over De Nort. In de bocht raakte hij van de weg en botste tegen een metalen paal van een hek. Vervolgens reed hij achteruit, maar zag daarbij een naderende bestelbus met aanhangwagen over het hoofd. Hij botste tegen de aanhangwagen.

De politie kwam ter plaatse en de Hongaar bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 880 ug/l, vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietser gewond

AMERSFOORT Een 18-jarige bromfietser uit Amersfoort raakte op maandag 7 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.00 uur reed de bromfietser de parallelweg van de Bergenboulevard op, maar zag daarbij een daar rijdende 40-jarige automobilist uit Amersfoort over het hoofd. De bromfietser werd geschept, belandde op de motorkap en vervolgens op de weg.

De bromfietser raakte gewond aan zijn knie en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG De politie heeft op maandag 7 april van 14.00 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Zeisterweg gehouden. In die twee uur passeerden 1770 voertuigen de radar, 32 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 97 km/u.

Winkeldievegges

AMERSFOORT Op maandag 7 april werden twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 16.20 uur liepen twee meisjes een winkel aan de Sint Jorisstraat uit. Daarbij ging het alarm van het beveiligingspoortje af. Het tweetal, meisjes van 17 en 19 jaar en afkomstig uit Soest, werd staande gehouden door een medewerker. Zij bleken meerdere goederen te hebben gestolen.

De verdachten werden even later aan de politie overgedragen. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en daar verhoord. Zij bekenden de diefstal en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal en autokraak

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Amersfoort werd op maandag 7 april aangehouden na een diefstal en een autokraak.

Rond 12.00 uur meldde een getuige dat twee jongens op de Scheltussingel aan het rommelen waren bij een fiets. Agenten gingen ter plaatse en de vogels bleken inmiddels te zijn gevlogen. Aan de hand van het signalement keken agenten in de omgeving naar de verdachte uit.

Tijdens het zoeken, kwam de melding binnen dat op de Van Goudoeversstraat net enkele ruiten van een auto waren vernield. Het signalement van de verdachten voldeed aan het signalement van de verdachten van de Scheltussingel. Agenten zagen één van de verdachten ter hoogte van de Van Galenstraat rennen. Daarop werd de omgeving afgezet.

De verdachte, een 16-jarige jongen uit Amersfoort, werd in de Van Brakelstraat aangehouden.

In de auto aan de Van Goudoeversstraat bleek te zijn ingebroken, maar er was niets uit de auto gestolen. Daarbij was gebruik gemaakt van een onderdeel van de fiets die op de Scheltussingel stond. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn ontkomen medeverdachte wordt voortgezet.

Bromfietser onderuit

WOUDENBERG Bij het uitwijken voor een auto, ging op maandag 7 april een bromfietser onderuit.

Rond 07.35 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Woudenberg over de Stationsweg Oost, komende uit de richting van Woudenberg. Hij zag dat een rode auto, vermoedelijk een Fiat Panda bij een kruising de weg opreed en daarbij het fietspad kruiste. De auto stopte voorbij het fietspad, maar vervolgens reed de bestuurder iets achteruit. De bromfietser schrok hiervan, week uit en heeft mogelijk met zijn stuur de auto aangetikt. Hij raakte uit balans en botste vervolgens tegen een paaltje en ging onderuit. De automobilist heeft het ongeval vermoedelijk niet opgemerkt. Met een beenbreuk werd de Woudenberger per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

De Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Aan de bestuurder/bestuurster van de rode auto (vermoedelijk Fiat Panda) en aan getuigen van de aanrijding die mogelijk het kenteken hebben genoteerd, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.