Persberichten Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht, 08-04-2008

Boetes in de blauwe zone

MIJDRECHT - Op maandag 7 april 2008 heeft de politie tussen 13.00 uur en 16.00 uur gecontroleerd op parkeergedrag in het centrum van Mijdrecht. Eén automobilist kreeg een bekeuring omdat hij op het trottoir geparkeerd had, 14 automobilisten hadden hun parkeerschijf laten verlopen en 29 personen hadden helemaal geen parkeerschijf in hun auto liggen.

Politie zoekt getuigen van auto-inbraken

MAARSSEN Op maandagavond vond op de Zandweg een inbraak plaats in twee autos. De politie zoekt getuigen.

Rond 18.50 uur werd bij twee autos die geparkeerd stonden ter hoogte van de Schoutenstraat een ruit ingeslagen. De kofferbak werd geopend en uit beide autos namen de verdachten een koffer mee. Vermoedelijk twee verdachten reden op een scooter weg. Het betrof twee in het donker geklede mannen op een donkere scooter. De bijrijder droeg een lichtkleurige legergroene ¾ jas met een capuchon.

Enige tijd later zag een getuige twee koffers in een brandgang aan de J. van Ruijsdaelstraat staan. Op het moment dat de agenten ter plaatse waren stond er echter nog één koffer. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze auto-inbraken. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Maarssen, tel.: 0900 88 44.

Auto te water

WOERDEN Op de Barwoutswaarder raakte een bestuurder met zijn auto van de weg en belandde in het water.

Een 19-jarige automobilist uit Waarder reed omstreeks 16.40 uur over de Barwoutswaarder. Net voor Nieuwerbrug verloor de man de macht over zijn stuur, raakte van de weg en belandde het water. Hij zag kans de auto op tijd te verlaten en op de kant te klimmen. Het slachtoffer verklaard dat hij heeft moeten uitwijken voor een tegenligger. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de auto uit het water gehaald.

3 in 1

HARMELEN Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein is maandag in Harmelen aangehouden voor drie verschillende overtredingen. Agenten zagen de jongen om 15.15 uur op een bromfiets rijden bij de Bedrijfsweg / Leidsestraatweg en zagen dat hij geen helm op had. Ze wilden hem controleren, maar de jongen ging er vandoor. In een steegje aan de Techniekweg zagen ze hem weer en daar werd hij aangehouden. Hij kon zich niet identificeren, bleek geen bromfietscertificaat of rijbewijs te hebben en reed op een onverzekerde brommer. Tegen de jongen, een veelpleger, is proces-verbaal opgemaakt.