Persberichten stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht, 08-04-2008

Autos opengebroken

UTRECHT Op maandagmorgen 7 april werd ontdekt dat in de afgelopen nacht meerdere autos waren opengebroken op de Albert van Dalsumlaan en de Louis Bouwmeesterlaan.

Surveillerende agenten zagen op eerstgenoemde laan een Peugeot geparkeerd staan waarbij in de nabijheid van het slot een gaatje in de carrosserie was geboord kennelijk om het slot te openen. De auto bleek te zijn doorzocht maar er was uit de auto niets gestolen. Bij het onderzoek in de omgeving werden nog twaalf autos aangetroffen, die op dezelfde wijze waren opengebroken.

De politie verzoekt eventuele getuigen van deze auto-inbraken contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandag 7 april om 14.20 uur twee Utrechters, 22 en 24 jaar oud, in de parkeergarage van Vredenburg aangehouden omdat zij verdacht werden van het inbreken in een daar geparkeerde auto.

Rond 14.03 uur kregen de agenten de melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen in de parkeergarage en mogelijk een auto-inbraak wilden plegen. Samen met medewerkers van de beveiliging konden de twee verdachten getraceerd worden en aangehouden. In de omgeving werd een opengebroken auto aangetroffen.

De mannen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft maandag 7 april op meerdere locaties een verkeerscontrole gehouden.

Tussen 08.45 en 15.30 uur werd er gecontroleerd op de Brennerbaan, de W.A. Vultostraat, de Furkabaan en de Briljantlaan waarbij 50 bekeuringen werden geschreven. De meeste bekeuringen (42) betrof het niet dragen van de autogordel. Verder werden boetes geschreven voor het niet-handsfree bellen (3), het niet tonen van rij- of kentekenbewijs (4) en geen gevolg geven aan verplichte rijrichting (1)

Winkeldiefstallen

UTRECHT/VLEUTEN De politie heeft maandag 7 april meerdere verdachten aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Rond 16.30 uur werden twee 15-jarige jongens uit Utrecht aangehouden in een warenhuis op de St-Jacobsstraat omdat zij een blouse hadden gestolen. Zij werden hierbij betrapt door beveiligingspersoneel toen zij in een pashokje de gestolen blouse over de kleding van één van hen wilden aantrekken. Uit onderzoek bleek vervolgens dat beide verdachten afgelopen zaterdag 5 april ook al in dit warenhuis waren geweest en een blouse hadden ontvreemd. Ook deze blouse werd door één van de jongens gedragen. Zij deden afstand van de gestolen kleding en werden na het verhoor op het politiebureau overgedragen aan de ouders.

Om 18.10 uur werden agenten gestuurd naar een supermarkt op de Hindersteinlaan in Vleuten omdat een klant was betrapt op het stelen van frisdrank en etenswaren.

De verdachte, een 55-jarige inwoner van Rotterdam, was langs de kassa gelopen zonder deze artikelen af te rekenen en werd aangehouden door een medewerkster.

De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, ontkende een diefstal te hebben gepleegd en werd voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Heling

UTRECHT De politie heeft dinsdag 8 april om 02.40 uur een 16-jarige inwoner van Utrecht aangehouden omdat hij verdacht werd van heling van twee motorscooters.

Agenten zagen rond 00.50 uur een zilverkleurige motorscooter rijden op de Orinocodreef en constateerden dat er geen kentekenplaat aanwezig was. Toen zij de scooter wilden controleren gingen de beide opzittenden er direct vandoor maar één van hen werd herkend door de politieagenten. Bij het onderzoek in de omgeving traceerden de agenten de woning waar de verdachten mogelijk naar binnen waren gegaan en werd een onderzoek ingesteld.

In een schuur achter de woning werd de eerder waargenomen motorscooter aangetroffen maar ook een tweede exemplaar waarvan het slot was uitgeboord. Tijdens het onderzoek aan de scooters meldde zich de verdachte die eerder door de agenten was herkend als één van de opzittenden. Hij werd aangehouden terzake heling en ingesloten in het politiebureau.

De beide scooters werden voor technisch onderzoek inbeslaggenomen.