Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 08-04-2008

Met auto tegen boom

DALERPEEL Op de Berkmeerweg in Dalerpeel botste maandagmorgen een 51 jarige inwoner van Coevorden met een auto tegen een boom. Hij raakte daarbij gewond. De man kwam door nog onbekende oorzaak met de wielen van de auto in de rechterberm. Daar raakte de auto eerst twee bomen om daarna op een derde boom te botsen. De auto kwam in de linkerberm tot stilstand. De bestuurder raakte o.a. gewond aan het hoofd. Hij droeg geen gordel. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen en daar opgenomen. (08-125464)

Aangehouden op verdenking fietsendiefstal

ERICA De politie maakt proces-verbaal op tegen een 49 jarige inwoner van Erica. De man wordt verdacht van diefstal van drie fietsen. Een getuige zag een auto rijden met daarin een aantal fietsen. Hij noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. Die trof de auto aan bij de woning van de verdachte. De man had nog een fiets thuis staan die op slot zat. Op aanwijzing van de man vond de politie nog twee fietsen. De man is aangehouden. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. Hij verklaarde de fietsen te hebben gevonden. De politie onderzoekt dit verder. De fietsen gaan terug naar de eigenaars. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-125674)

Gestolen snorfiets terug bij eigenaar

MEPPEL De politie hield maandagavond een 17 jarige inwoner van Meppel aan. De man wordt verdacht van diefstal dan wel heling van een snorfiets. Hij bood maandag een op 8 maart in Meppel gestolen snorfiets ter reparatie aan bij een bromfietsreparateur. Die ontdekte dat er met het framenummer was geknoeid. De reparateur wist dat er een soortgelijke snorfiets gestolen was en belde de eigenaresse ut Meppel. Die herkende haar snorfiets en waarschuwde de politie. Die hield even later de verdachte aan. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De snorfiets is weer terug bij de eigenaresse. De politie stelt nog een nader onderzoek in. (08-125708)

Gestolen auto in kanaal

COEVORDEN Uit het Stieltjeskanaal bij Coevorden haalde de brandweer in de nacht van maandag op dinsdag een in Duitsland gestolen auto. Politie en brandweer stelden een onderzoek in na een melding dat er een auto op de kop in het water lag. Duikers van de brandweer troffen in de auto zelf en in het water geen personen aan en ook geen sporen die er op duidden dat er iemand in de auto had gezeten. Nadat de auto op het droge was gehesen werd duidelijk dat die eerder in de nacht gestolen was in het Duitse Twist. De politie stelt samen met de Duitse politie een nader onderzoek in. (08-125755)

Inbrekers stelen lichtmetalen velgen

HOOGEVEEN Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag bij een inbraak in een garagebedrijf aan de Industrieweg in Hoogeveen 2 sets lichtmetalen velgen gestolen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Meegenomen werden vier 22 inch velgen en vier 20 inch velgen, allemaal met band. De dief of dieven moeten gebruik hebben gemaakt van ene grote auto of aanhanger. (08-125516)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN In een winkel aan de Noorderstraat in Emmen werden maandagmiddag twee meisjes van 13 en 15 jaar uit die plaats betrapt bij het stelen van een jurk. Ze werden aangehouden en op het politiebureau nader aan de tand gevoeld. Het 15 jarige meisje bleek de hoofddader te zijn. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-125662)

Vechtersbazen aangehouden

EMMEN Op de Magninstraat in Emmen hield de politie maandagavond twee mannen aan die op straat met elkaar vochten. Buurtbewoners hadden de politie gebeld. Aangehouden werden een 54 jarige bewoner van die straat en de 35 jarige man uit Utrecht, zijnde de vriend van een buurtbewoonster. Bij de 54 jarige man werden wurgstokjes in beslag genomen. Het in bezit hebben van wurgstokjes is verboden. Er zijn al langere tijd problemen tussen deze buren. Maandagavond escaleerde dat. Na verhoord te zijn werden beide verdachten weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op (08-125694)

Balen stro in brand

ERICA De brandweer bluste maandagmiddag een brand in een stapel grote strobalen op een erf aan de Kerkweg in Erica. Alle balen gingen op in vlammen. Ook enkele landbouwmachines raakten beschadigd. De politie stelt een ander onderzoek in omdat het vermoeden bestaat dat kinderen de brand hebben aangestoken. (08-125677)

Aangehouden voor belediging

VEENOORD Op de Groen van Prinsterrerstraat in Veenoord hield de politie maandagavond een 34 jarige vrouw uit deze straat aan. In aanwezigheid van agenten beledigde de vrouw haar buurvrouw door haar uit te schelden voor hoer. De beledigde vrouw deed aangifte. Er zijn al langere tijd problemen tussen deze buren. De vrouw is na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-125705)

Man gewond door messteek

MEPPEL/HOOGEVEEN De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie waarbij maandagavond een 40 jarige inwoner van Hoogeveen gewond raakte. De man is gestoken met een scherp voorwerp. De vermoedelijke verdachte, een 54 jarige inwoner van Staphorst is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De ruzie vond omstreeks 13.00 uur plaats op de Stationsweg in Meppel. De man uit Hoogeveen vertrok hierna met de trein naar zijn woonplaats. Onderweg ontdekte hij dat hij gewond was. Op het station in Hoogeveen is hij uitgestapt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is kort na de melding in Meppel aangehouden. (08-125735)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.