Politie Haaglanden

Persberichten 8 april

Haaglanden, 08-04-2008

Kersverse automobilist moet rijbewijs weer inleveren Den Haag Een 19-jarige Hagenaar die eind vorig jaar zijn rijbewijs had gehaald, kon het felbegeerde roze papiertje op 7 april alweer inleveren omdat hij een gevaar op de weg bleek. De man reed om 16.00 uur langs de afzetting bij een verkeersongeval op de Waldorpstraat en schuwde daarbij het trottoir en fietspad niet. Toen hij zijn wagen tegen het verkeer in stuurde, werd hij door agenten teruggestuurd. De man reed vervolgens als een bezetene achteruit en raakte daarbij bijna een ander voertuig. Na het keren reed de man ook nog bijna een fietser omver en hielden de agenten hem aan.

Poging tot inbraak mislukt
Den Haag Twee Haagse mannen, 24 en 21 jaar, vertoonden op 7 april om 15.00 uur wel erg veel interesse in de woningen in de A. Pakvisstraat. Een van hen keek bij de voordeur door de brievenbus van een woning en de ander ging poolshoogte nemen bij de tuindeur. Toen de bewoner echter thuis bleek te zijn gingen ze er vandoor, maar liepen ze in de armen van de politie. Ze zijn aangehouden. Het tweetal had een schroevendraaier, een zakje hennep en een busje traangas bij zich.

Jongeren doen stoer met kniptang
Den Haag Drie jongens uit Den Haag, 13 en 14 jaar, werden op 7 april om 17.50 uur op de Slachthuislaan door de politie betrapt met een grote kniptang in hun handen. Zij stonden naast een fiets zonder slot. De tang en de fiets zijn in beslag genomen en de jongens aangehouden. Zij verklaarden later stoer te willen doen en daarom de tang dezelfde dag te hebben gekocht.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandagavond 7 april omstreeks 22.15 uur een man de ruit van een personenauto verbreken en vervolgens in de auto klimmen. De agenten hebben de man direct aangehouden. In een plastic tas die de man, een 32-jarige Hagenaar, bij zich droeg, vonden de agenten twee autoradios die vermoedelijk afkomstig waren van twee auto-inbraken eerder op de avond. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal.

Hardrijders op de bon
Den Haag - De politie hield op maandag 7 april tussen 7.30 en 13.00 uur een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg. Agenten controleerden in totaal 790 voertuigen. Hiervan reden drie bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.

Agent houdt winkeldief aan in vrije tijd
Leidschendam Een agent zag in zijn vrije tijd op maandag 7 april om 16.10 uur dat een 20-jarige Leidschendammer in een supermarkt aan de Duindoorn goederen niet afrekende aan de kassa. Hij maakte zich bekend als agent en hield de man aan. Hij kreeg hierbij hulp van passanten, toen de Leidschendammer probeerde weg te lopen. Op het politiebureau kreeg de man een proces-verbaal.

Gordelcontrole
Wassenaar Bij een gordelcontrole maandag 7 april tussen 13.30 uur en 16.30 uur controleerden politieagenten op de Lange Kerkdam 210 automobilisten. Vijftien automobilisten droegen geen autogordel en kregen een bekeuring.

Bijna 25 procent te hard
Pijnacker Bij een snelheidscontrole maandag 7 april tussen 10.50 uur en 12.40 uur op de Klapwijkseweg controleerde de politie 518 automobilisten. Bijna 25 procent (128 bestuurders) reed te hard, 76 km/u was de hoogst gemeten snelheid. De overtreders kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Politie zoekt getuigen bekrassing autos
s-Gravenzande De politie kreeg maandag 7 april om 20.20 uur de melding van een aantal autos die bekrast waren. In de Sluiswachterstraat zagen zij dat negen autos op dezelfde wijze ter hoogte van de deurgrepen krassen hadden. De politie van bureau Westland komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de dader(s). Belt u met 0900-8844 als u iets gezien heeft dat in verband kan staan met deze zaak. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Getuige betrapt winkeldief
Wateringen Een getuige belde maandag 7 april om 13.00 uur de politie in verband met een winkeldiefstal. Op aanwijzingen van de getuige controleerden de agenten een 26-jarige man uit Den Haag. Hij bleek gestolen goederen op zak te hebben en werd aangehouden. Hij moet zich in juni voor de rechter verantwoorden.

Opgefokte automobilist rijdt fietser aan
Delft Een 19-jarige automobilist uit Delft stapte maandag 7 april om 23.00 uur na een ruzie opgefokt in zijn auto. Op de Mekelweg kreeg hij naar aanleiding van een voorrangssituatie onenigheid met een groepje fietsers. Hij ging hinderlijk achter hen aanrijden, waarbij hij met zijn auto acceleratiegeluiden maakte. Uiteindelijk raakte hij een 37-jarige fietser uit Delft, die viel. De automobilist raakte in paniek en reed zonder hulp te bieden of zich bekend te maken door. Agenten konden hem traceren omdat het nummerboord van zijn auto was afgevallen toen hij de fietser raakte. Ze hielden de Delftenaar aan en gaven hem op het politiebureau een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen overval
Pijnacker Politie Haaglanden zoekt getuigen van een overval op een jongerensociëteit. Drie mannen overvielen maandag 7 april omstreeks 22.15 uur jongerensociëteit de Trucker aan de Stationsstraat. Drie donkere mannen bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen en namen horloges en sieraden mee. Één van hen was lang, de twee anderen waren wat kleiner. Alle drie waren ze gekleed in donkere kleding en droegen ze een capuchon. Getuigen hebben na de overval drie mannen zien wegrijden in een auto. Het zou kunnen dat de auto en deze drie mannen iets te maken hebben met deze overval. De politie is op zoek naar getuigen of naar informatie die kan helpen deze overval op te lossen. Heeft u informatie neem dan contact op met de recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Hardleerse automobilist
Zoetermeer Surveillerende agenten hielden dinsdag 8 maart om 04.50 uur op de Heuvelweg een 23-jarige Hagenaar aan voor rijden zonder rijbewijs. De man had ook geen legitimatiebewijs bij zich. Bij controle van zijn persoonsgegevens op het politiebureau bleek de man al twee keer eerder betrapt te zijn voor rijden zonder rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal. Als de Hagenaar nogmaals wordt aangehouden voor rijden zonder rijbewijs, wordt zijn auto in beslag genomen.

Bromfietser meerdere malen in de fout
Zoetermeer Een 35-jarige Zoetermeerder op een bromfiets trok op maandag 7 april de aandacht van surveillerende agenten. De man viel op omdat hij een oud verzekeringsplaatje op zijn brommer had. Bij controle bleek dat de brommer niet verzekerd was. Ook had de Zoetermeerder geen rijbewijs. Omdat de man naar alcohol rook, lieten de agenten hem een blaastest doen. Daaruit bleek dat de Zoetermeer te veel had gedronken om nog te mogen rijden. Hij blies 350 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Grote hennepvondst in bedrijfspand
Zoetermeer Naar aanleiding van een rechercheonderzoek vond de politie maandag 7 april rond 09:00 uur in een bedrijfspand aan het Parelgrijs grote hoeveelheden hennep. Een 17-jarige man uit Zoetermeer en een 47-jarige man uit Huissen werden aangehouden. De politie trof ruim elfduizend kant en klare joints aan, 19 kilo aan henneptoppen en vermalen henneptoppen, bijna zes kilo hasjiesj en ruim 4 kilo tabak met hasjiesj en hennep. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd.