Gemeente Breda

Breda opent emailadres voor vragen over nieuwe wet op de Ruimtelijke Ordening (nWRO)

Het e-mailadres nieuwewetro@breda.nl is één van de acties waarmee Breda zich voorbereidt op de komst van de nieuwe wet op de Ruimtelijke Ordening.

Via dit e-mailadres kan men vragen stellen over de nieuwe wet. Het e-mailadres maakt deel uit van het Implementatieplan nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening dat het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft vastgesteld.

In het Implementatieplan is een plan van aanpak opgenomen om de organisatie voor te bereiden op de invoering van de nieuwe wet op de Ruimtelijke Ordening en de hierin opgenomen Grondexploitatiewet. De nieuwe wet, die per 1 juli 2008 in werking treedt, stelt andere inhoudelijke eisen aan de juridische en beleidsproducten die gaan over de ruimtelijke ordening. Ook veranderen een aantal procedures, zoals de vrijstellingen ex artikel 19 WRO en het bestemmingsplan. In het plan van aanpak is een aantal vervolgacties opgenomen die Breda de komende tijd verder gaat uitwerken. Zo worden bijvoorbeeld de inspraak- en legesverordeningen aangepast.

In juli zal meer duidelijkheid gegeven worden over wat er precies gaat veranderen voor burgers die een verzoek indienen voor een plan die niet past binnen het vigerende bestemmingsplan.

Breda, 7 april 2008