Gemeente Rotterdam

Wethouder Jantine Kriens heeft donderdag 3 april de website www.delfshaven.nl officieel gelanceerd. De website is een innovatieve manier om bewoners te informeren over activiteiten voor jong en oud die de deelgemeentelijke welzijnsorganisaties, zelforganisaties en sport- en spelorganisaties in de eigen wijk aanbieden.

Portefeuillehouder Fred Burggraaf is initiatiefnemer van de website Wijkprogrammering en heeft zich ingespannen om draagvlak te verkrijgen voor beheer van deze site.

Elke deelnemende organisatie draagt zorg voor publicatie van het eigen aanbod. Om dit te kunnen realiseren zijn medewerkers van de diverse organisaties opgeleid om de informatie up-to-date te houden.

De website is ontworpen door het Delfshavense ontwerp- en adviesbureau Piromedia. Het bureau ontwikkelde een content management systeem waarmee op zeer eenvoudige wijze websites kunnen worden gepubliceerd en onderhouden. Op termijn is het ook mogelijk om op www.delfshaven.nl te laten zien hoe het er aan toe gaat bij de diverse activiteiten. Verder biedt deze website op dit moment nog vele andere mogelijkheden zoals een 'fotoboek' waarbij professionals en actieve bewoners kunnen zien wie nog meer actief zijn in hun wijk en de mogelijkheid tot het maken van folders en posters.

De website is ook een mogelijk instrument voor accommodatiebeleid. En de site kan ook zorgen voor een SMS-alert voor jongeren, om hen te informeren over een leuke activiteit in hun wijk.

Bron: JOS, 08-04-2008