KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

8-4-2008

Wereldkampioenschappen Star 7-18 April, Miami, Florida

Aanstaande vrijdag zal het startschot klinken voor de
wereldkampioenschappen Star. Een recordaantal deelnemers uit 32 landen zal meedoen aan deze kampioenschappen. Hoewel er erg veel Star wordt gevaren in Miami, onder andere in de Bacardi-cup, is het voor het eerst dat de wereldkampioenschappen hier worden georganiseerd door de Coral Reef Yacht Club.

Veel van de aanwezige teams zullen present zijn op de Olympische spelen in Peking, maar er zullen ook nog veel deelnemers knokken voor een plaats, want er zijn nog vier plaatsen te vergeven. Ook de Nederlandse delegatie zal strijden voor een plek. Nederland wordt vertegenwoordigd door twee teams. De duo's Sjaak Haakman / Wietze Zetzema en Sander Jorissen/ Erik Veldhuizen hebben hard getraind en lijken in vorm te zijn.

Haakman heeft in vele boten gevaren, onder andere in de Finn,de Flying Dutchman, de Laser, met resultaten op wereldkampioenschappen tussen de 20e en de 4e plaats (in de Laser, 1980). Zetzema heeft recentelijk nog een campagne gevoerd voor selectie in de Finnklasse, waarbij hij heel dicht tegen selectie aan zat.

Sander Jorissen is een sympatieke reus die al weer enige tijd in de Star vaart. Behalve in de Star vaart hij in de Max Fun, waar hij een abonnement lijkt te hebben op de top 5. Erik Veldhuizen is crew bij Jorissen en vaart al weer enige tijd Star, met goede resultaten op de meest recentelijke Bacardi Cup.

De komende dagen zullen de boten worden gemeten en kunnen de heren nog een aantal practice races worden gevaren. Op de site van de Starklasse en op Clubracer zal er vanaf vrijdag dagelijks verslag worden gedaan van de wedstrijden.

Kijk op de volgende websites voor meer informatie en verslagen: http://www.starklasse.nl
http://www.starworlds2008.com/
http://www.clubracer.be

Internetadres: www.starklasse.nl