Politie Groningen

Dinsdag 8 april 2008

Provincie Groningen, 08-04-2008

Groningen: politie pakt tasjesdief op heterdaad

De politie heeft maandagnacht in de Peperstraat een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor de diefstal van twee handtassen. Een 26-jarige vrouw uit Groningen zat met haar vriend in een horecagelegenheid. Zij zag dat de verdachte in een onbewaakt ogenblik haar handtas wegnam. De portier van de horecagelegenheid zag de man met de tas onder zijn jas voorbij komen. De portier liep de verdachte, die een steegje inliep, achterna. De man bleek twee handtasjes bij zich te hebben. Op dat moment kon de inmiddels gewaarschuwde politie de verdachte inrekenen en beide tasjes in beslag nemen. De vrouw herkende één van de tassen als haar eigendom. Zij doet aangifte. De tasjesdief werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaresse van de tweede handtas.

Groningen/Ter Wisch: politie spoort vermiste man op met helikopter

De politie heeft maandagavond in de omgeving van Ter Wisch (Sellingen) een vermiste man uit Groningen opgespoord. De man had zondagochtend 11.00 uur zijn woning met psychische problemen verlaten. Zijn vrouw deed vrijwel direct aangifte van de verdwijning van haar man. De politie stelde direct een onderzoek in naar de vermissing. Zo werd onder meer de mobiele telefoon van de man uitgepeild. Hieruit bleek dat hij zich wel eens in de omgeving van Ter Wisch zou kunnen bevinden. Met behulp van de helikopter van de KLPD dienst luchtvaartpolitie werd de auto van de Stadjer op een parkeerplaats aan de Beetserweg gesignaleerd. Politieagenten op de grond namen vervolgens polshoogte. Zij troffen de man in de auto aan. Hij werd levend, in onbekende toestand, naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal worden overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Groningen: politie houdt haspeldieven aan

De politie heeft maandagnacht twee Stadjers van 32 en 34 jaar aangehouden voor diefstal in vereniging. Het duo werd op een bouwterrein aan de Eemsgolaan gesignaleerd door de
bedrijfsbeveiliging. De beveiliger signaleerde dat de verdachten diverse goederen in een bestelauto aan het inladen waren. De gewaarschuwde politie wist de verdachten bij een woning aan de Bruilwering op te sporen. De mannen werden achter de woning aangetroffen en waren druk bezig met met een grote haspel met elektrakabel. De verdachten werden aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. In de auto en bij de woning trof de politie diverse haspels en rollen met elektrakabel. Ook werden diverse bouwgereedschappen- en materialen aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen. De politie onderzoekt of de goederen van diefstal afkomstig zijn en waar deze zijn weggenomen.

Groningen: bromfietscontrole leidt tot bekeuringen

De politie heeft maandagmiddag op de Ulgersmaweg een bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 29 brom- en snorfietsers gecontroleerd. De politie constateerde negen overtredingen. Er werd bekeurd voor: te hoge constructiesnelheid (7x), geen bromfietscertificaat (1x) en kinband van helm niet vast (1x).

Groningen: gesneden automobilist blijkt onder invloed

De politie heeft maandagavond op de Weg der Verenigde Naties een 32-jarige man uit Oosterwolde aangehouden voor rijden onder invloed. De Fries werd volgens eigen zeggen gesneden door een andere auto, waardoor hij moest uitwijken. Hij botste vervolgens tegen twee verkeersborden. De Fries werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Bij navraag bleek dat de verdachte al twee keer eerder onder invloed een auto had bestuurd. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in. De 32-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs zal gebeuren.

Roodeschool: rijbewijs kwijt

Een 43-jarige inwoner van Urk kon maandagmorgen op zoek naar alternatief vervoer. De man reed in zijn auto met aanhanger met zon 140 kilometer per uur over de Eemshavenweg, 60 kilometer te snel. De man maakte het echter nog bonter door zich niets aan te trekken van de wegwerkzaamheden bij Oosternieland waar tijdelijk een maximum van 50 kilometer geldt. Ook daar bleef de snelheidsmeter van de achter de man rijdende onopvallende politieauto ver boven de 130 kilometer per uur aanwijzen. De man werd bij Roodeschool staande gehouden. Hij kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren.

Oosternieland: bon voor lading

De 49-jarige bestuurder van een bestelauto liep maandagmorgen in Oosternieland tegen een bekeuring op. De uit Veendam afkomstige man vervoerde een kraan, maar had deze op geen enkele manier vastgezet. Hij mocht zijn weg vervolgen nadat de kraan niet meer van de wagen zou kunnen vallen.

Zevenhuizen: man overlijdt na val van ladder

Een 59-jarige inwoner van Gieten is maandagavond overleden nadat hij eerder die dag in Zevenhuizen van een ladder was gevallen. De man bezocht voor zijn werk een bedrijf aan de Evertswijk. Daar viel hij door nog onbekende oorzaak van drie meter hoogte van een ladder. De Gietenaar werd met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd waar hij s avonds overleed. De Arbeidsinspectie is door de politie van het ongeluk op de hoogte gebracht.

Delfzijl: gewond bij ongeluk

Bij een verkeersongeluk op de Rijksweg N362 bij Wagenborgen raakte maandagmiddag een 60-jarige inwoner van het Duitse Freiburg gewond. De man kreeg met zijn auto geen voorrang van een 36-jarige automobilist uit Termunten die vanuit Wagenborgen de weg opreed. De Duitser werd met borst- en beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Ezinge: aangehouden voor dierenmishandeling

Een 19-jarige inwoner van Polen is maandagavond in Ezinge aangehouden voor dierenmishandeling. Een aantal getuigen zag dat de man met een kat onder de arm naar een sloot bij de Schoorsterweg liep. Daar dompelde hij diverse keren iets onder water en hij smeet bovendien met stenen. Even later fietste de Pool zonder kat weg. In de sloot werd even later een zwaar gewonde kat aangetroffen. Het dier had dusdanig letsel dat het door een dierenarts moest worden gedood. De verdachte kon dankzij de getuigen door de politie worden aangehouden. Hij ontkende de mishandeling. Het dier was vermoedelijk afkomstig van een in Ezinge wonend familielid van de Pool. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.