Partij van de Arbeid

Staf Depla 'lokaalste' kamerlid

08-04-2008 11:06

Van alle PvdA-kamerleden is Staf Depla de beste netwerker. Hij weet als geen ander contacten te leggen met de lokale en provinciale PvdA-politici. Hij kreeg daarom op het zaterdag gehouden Festival van het Binnenlands Bestuur de beker voor het lokaalste kamerlid uitgereikt.

Lutz Jacobi werd goede tweede.

Festival Binnenlands Bestuur
Het Festival van het Binnenlands Bestuur, georganiseerd door het Centrum voor Lokaal Bestuur van de PvdA, stond in het teken van de toenemende werkdruk van raads- en statenleden. Minister Guusje ter Horst erkende dat het werk van de lokale politici de laatste jaren zwaarder is geworden. Door efficiënter vergaderen kan daar volgens haar wat aan worden gedaan. Ook wordt bekeken of een betere financiële vergoeding op zijn plaats is. Tweede-Kamerlid Roos Vermeij zei dat hierover nog discussie in de PvdA-fractie plaats vindt. Zorgelijk is dat veel raadsleden afhaken. Gemiddeld blijven ze niet langer dan 4,5 jaar. Ook wethouders gaan vaak binnen vijf jaar al weer weg.

Het Festival werd gehouden in Burgers Zoo in Arnhem en bijgewoond door 250 lokale volksvertegenwoordigers en bestuurders van de PvdA.

Naar de website van het CLB >