Erasmus Universiteit Rotterdam

Afghaanse studente van Rotterdamse medische faculteit krijgt ECHO Aanmoedigingsprijs

De Afghaanse Zohra Moallemzadeh, vierdejaars studente geneeskunde aan de Rotterdamse medische faculteit, heeft de ECHO aanmoedigingsprijs gekregen in het kader van de ECHO Awards voor meest excellente allochtone studenten. De Aanmoedigingsprijs werd speciaal voor de Afghaanse studente ter plekke door de jury in het leven geroepen, omdat de jury onder de indruk was van de manier waarop Zohra Moallemzadeh het beste uit zichzelf haalt tijdens haar studie en haar nieuwe leven in Nederland. Daarnaast `anticipeert zij op wat zij nu en later voor haar land van herkomst kan betekenen'.

Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de ECHO Awards van 2008 op donderdag 3 april 2008 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam uitgereikt. De ECHO Awards werden voor de achtste maal toegekend aan de Meest Excellente Allochtone Studenten in het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs. De vijf winnaars ontvangen een summercourse aan de University of California, Los Angeles.

Daarnaast werd ook de ECHO Foundation Beurs en de ECHO aanmoedigingsprijs uitgereikt. Onder de vlag van de ECHO Foundation worden de prijzen en beurzen mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de eerste Partners van de ECHO Foundation: ING, Shell Nederland, KPMG, TNT, Randstad Nederland en NautaDutilh. Gastheer van de uitreiking is de Gemeente Amsterdam. De ECHO Foundation biedt onder andere een platform aan deze zeer talentvolle studenten om hun persoonlijke ontwikkeling en actieve maatschappelijke betrokkenheid extra te stimuleren en in te zetten voor de kenniseconomie, het onderwijs, de arbeidsmarkt en de multiculturelesamenleving in Nederland. ECHO Foundation maakt deel uit van ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid.