'Groenste' Energieleverancier van Nederland

08/04/2008 11:23

Trimedia

De Nederlandse Energie Maatschappij publiceert stroometiket 2007

Rotterdam, 8 april 2008 - De Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) heeft vandaag bekend gemaakt dat zij na het officieel publiceren van de stroometiketten met recht de titel 'groenste energieleverancier van Nederland' kan claimen.

Harald Swinkels, algemeen directeur van NLEnergie, zegt in een reactie: "Toen wij in 2007 zijn gestart met levering op eigen vergunning, hebben wij er bewust voor gekozen alle door ons geleverde stroom 100% groen te laten zijn. Dit betekende ook een bewuste afwijzing van het gebruik van biomassa als bron. Biomassa mag dan misschien wel groen heten, maar het veroorzaakt nog steeds uitstoot van CO2. Een mini-enqu(ee)te op onze website wijst ook uit dat 'groendenkende' consumenten biomassa eigenlijk niet groen vinden. Wij willen onze klanten een 100% duurzaam stroomproduct bieden gebaseerd op 100% waterkracht. Waterkracht stoot 0,00 gram CO2 uit."

De publicatie van het stroometiket is een wettelijke verplichting, met het doel aan verbruikers in één oogopslag te tonen uit welke energiebronnen de energieleverancier de door haar geleverde stroom wint. Alle Nederlandse energieleveranciers publiceren in de maand april hun stroometiket van het jaar ervóór.

De Nederlandse Energie Maatschappij wil zich onderscheiden op de Nederlandse energiemarkt door innovatie, groei en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is in 2007 gestart met levering op eigen vergunning en is sindsdien de snelst groeiende nieuwkomer.





http://www.nlenergie.nl