Gemeente Grave

Landbouwontwikkelingsgebied Graspeel, gemeenten vullen plannen in

De maand december 2007 was een belangrijke maand voor de gemeenten Landerd, Mill en St. Hubert en Grave. Een volgende stap is gezet in de totstandkoming van het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Graspeel. De drie gemeenteraden hebben ingestemd met het ontwikkelplan en de financiering van het plan.

De drie gemeenten willen concreet invulling geven aan de ontwikkeling van landbouw in het gebied. Zij hebben gekozen voor een gezamenlijke aanpak. Zo zijn er in mei 2007 belangrijke afspraken gemaakt over de wijze van omgaan met verplaatsingen van intensieve veehouderijen naar het gebied, de aanpassing van de infrastructuur en het verdelen van de kosten voor de infrastructuur. Na deze belangrijke afspraken is er gewerkt aan het opstellen van een ontwikkelingsplan, de aankopen van locaties en gronden, de financiering hiervan en afspraken hierover met de provincie.

Aankopen

Binnen het LOG is gekeken welke locaties geschikt zijn voor het doorontwikkelen of opstarten van intensieve veehouderijen. Daar waar mogelijk zijn deze locaties door de gemeenten aangekocht. In totaal zijn 8 locaties gekocht. Op dit moment zijn de gemeenten in onderhandeling met ondernemers over de voorwaarden waaronder verplaatsing naar het LOG mogelijk is. Daarnaast moet een klein gedeelte van de infrastructuur nog afgerond worden en zal groeninplant nog uitgevoerd moeten worden.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact openem met de publieksbalie (0486) 477 277.