Gigi Ravelli als nieuwe ambassadrice direct in actie voor Fight cancer

08/04/2008 12:09

Nederlandse Kankerbestrijding KWF

Amsterdam, 8 april 2008 - Op woensdag 9 april komt Gigi Ravelli (actrice Goede Tijden Slechte Tijden) voor de eerste keer in actie als ambassadrice van Fight cancer. Gigi Ravelli gaat meerijden in de Amsterdam - Peking Challenge die 12 juli van start gaat en die tijdens de persconferentie op 9 april gepresenteerd wordt. Met deze lange autorit van ruim 11.500 kilometer, die 27 dagen duurt, probeert zij zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de strijd tegen kanker.

Fight cancer is erg verheugd met Gigi als nieuw boegbeeld. Gigi zal samen met de twee andere Fight-ambassadeurs Dennis van der Geest en Aram van de Rest voorop gaan in de strijd tegen kanker door actief betrokken te zijn bij de acties en campagnes van Fight cancer. Een strijd die belangrijk is omdat er in Nederland elk uur ongeveer 8 nieuwe kankerpatiënten bijkomen. Fight cancer zet zich in om meer wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting en begeleiding mogelijk te maken.

De Peking challenge
Gigi Ravelli gaat samen met Regina Dutman de grote uitdaging aan om zonder onderbreking de route van Amsterdam naar Peking per auto af te leggen. Het is een zware tocht door Duitsland, de Baltische staten, Rusland, Mongolië en China waar slechts een aantal mensen aan durven te beginnen. De challenge zal een enorme uitputting zijn die veel zal vragen van hun doorzettingsvermogen, energie en kracht en zal alleen slagen met een ultieme samenwerking tussen hen beide.

Tijdens de tocht van Gigi komen er in Nederland ongeveer 5.000 nieuwe kankerpatiënten bij. Elke kankerpatiënt gaat zijn eigen zware strijd om de ziekte te overwinnen aan. Daarom willen deze twee gemotiveerde vrouwen hun challenge koppelen aan Fight cancer. Ook de andere deelnemers aan de Peking Challenge die in een Landwind auto rijden, rijden ten bate van Fight cancer.

De extra uitdaging
Ambassadeur Aram van de Rest zal op 12 juli in Amsterdam het startschot geven van deze bijzondere gesponsorde reis. Hij overhandigt daar het judopak van Olympisch deelnemer Dennis van der Geest aan Gigi. Aan haar de extra uitdaging om met maar 3 rustdagen op tijd in Peking aan te komen om het judopak aan Dennis te overhandigen.

Opbrengsten
De opbrengst van de gesponsorde actie komt ten goede aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Via de website www.fightcancer.nl kan iedereen een bijdrage leveren en de Challenge van Gigi sponsoren.





http://www.fightcancer.nl