Gemeente Groningen

Vanavond extra raadscommissie over verzelfstandiging openbaar onderwijs
De raadscommissie Onderwijs en Welzijn houdt vandaag, dinsdag 8 april, een extra vergadering over het voornemen van het college van burgermeester en wethouders om het openbaar onderwijs in de stad te verzelfstandigen.

De commissie heeft schoolleiders van openbare scholen in de stad hiervoor uitgenodigd. De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur in het stadhuis. Het college heeft in februari een discussienota gepresenteerd met het voorstel het openbaar onderwijs in de stad Groningen met ingang van 2010 te verzelfstandigen. Dat betekent dat er één stichting komt die als zelfstandig schoolbestuur verantwoordelijk wordt voor het openbaar onderwijs op de scholen voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs.

Discussieavonden
Het college bespreekt de notitie nu samen met het onderwijsveld tijdens een aantal inspraak- en discussieavonden. De gemeenteraad neemt naar verwachting in juni een besluit over de verzelfstandiging. De raad houdt vóór dat moment ook zelf enkele bijeenkomsten over dit onderwerp, zoals de extra commissievergadering van vanavond. Gepubliceerd op: dinsdag 8 april 2008
dinsdag 8 april 2008:
Vanavond extra raadscommissie over verzelfstandiging openbaar onderwijs