Ingezonden persbericht


Bos en Lommer

PERSBERICHT

De PvdA Bos en Lommer respecteert aftreden Ayhan Yalin

Amsterdam, 8 april 2008

PvdA-bestuurder Ayhan Yalin heeft vandaag besloten om zijn taken per direct neer te leggen. De PvdA Bos en Lommer betreurt deze stap. Tegelijkertijd respecteren fractie en bestuur dit moedige, persoonlijke besluit.

De PvdA is Ayhan Yalin veel dank verschuldigd voor zijn inzet voor Bos en Lommer de afgelopen jaren. Met zijn pragmatische bestuurdersstijl heeft Ayhan tal van belangrijke zaken van de grond weten te tillen in het stadsdeel, waaronder het Dienstencentrum, het Ouder- en kindcentrum en de vele voorscholen. Ook heeft hij zich sterk ingezet voor een gezonde financiële positie voor het stadsdeel.

Fractievoorzitter Jasper Etten: "De PvdA herkent het beeld zoals aangegeven door Ayhan, namelijk dat hij de laatste tijd in afnemende mate in staat was om over het voetlicht te brengen welke resultaten hij de laatste tijd bereikte voor het stadsdeel en haar bewoners. De afgelopen maanden is dit tijdens enkele stevige raadsdebatten ook duidelijk geworden. Zijn gevoel dat hij hierdoor in een papieren werkelijkheid terecht is gekomen, delen wij niet in dezelfde mate. Wij hebben dit gevoel echter ook niet kunnen wegnemen."

De afgelopen 14 jaar was Ayhan Yalin namens de PvdA betrokken bij het bestuur van Amsterdam. Na acht jaar als gemeenteraadslid in de centrale stad, was hij de afgelopen zes jaar bestuurder in Bos en Lommer. De PvdA Bos en Lommer heeft waardering voor de enorme inzet en betrokkenheid waarmee Ayhan zich voor Amsterdam als geheel en de bewoners van Bos en Lommer in het bijzonder heeft ingezet, vooral voor die bewoners wiens stem niet vanzelfsprekend gehoord wordt.

Einde van persbericht