Gemeente Dirksland


8 april 2008: Themabijeenkomst in de Schakel

Dinsdagavond 8 april 2008 organiseert de gemeenteraad van Dirksland een themabijeenkomst met het onderwerp "Bedrijvige Dorpen?! Economische ontwikkeling, groei en actie". Iedereen is van harte welkom in het verenigingsgebouw "De Schakel", Beatrixlaan 31 te Dirksland. Aanvang 19.00 uur.

De bijeenkomst heeft betrekking op de lokale uitwerking van de nota Eigen wijze groei, Regionaal-economische visie Goeree-Overflakkee 2007-2020. Het doel van de avond is om, in samenspraak met de aanwezigen, initiatieven en ideeën te ontwikkelen naar aanleiding van de in het rapport beschreven actiepunten.

Voor een duurzame economische groei van Goeree-Overflakkee is in het rapport een actieprogramma opgenomen. Welke wensen hebben de inwoners van Dirksland? Wat wil de gemeente? En hoe kan dit vorm krijgen? In werkgroepen wordt per thema gediscussieerd over de invulling. Hierbij komen onder meer ruimte voor bedrijvigheid, de bereikbaarheid en een toeristisch aantrekkelijk Goeree-Overflakkee aan bod.

Tijdens deze avond wordt een presentatie verzorgd door ZKA Consultants en Planners uit Breda.
Naast inwoners van de gemeente Dirksland zijn eveneens uitgenodigd: raadsleden, college van B&W, dorpsraden van Herkingen en Melissant en de Wmo-adviesraad.