Gemeente Lingewaard


Laatste fase plan Bloemstraat, woonwijk Mea Vota

De planologische procedure voor de laatste fase van het plan Bloemstraat is opgestart. Het gaat hier om de nieuwe woonwijk Mea Vota gelegen tussen de Stadswal en het Slingerbos/Angerensedijk te Huissen. Van de nieuwe woonwijk Mea Vota zijn de fasen 1, 2 en 3 al gereed. Fase 4 is op dit moment in aanbouw en voor fase 5 zijn op maandag 7 april jl. planologische procedures gestart. Op de bijgevoegde tekening is te zien hoe de verschillende fases ten opzichte van elkaar gelegen zijn. De bijbehorende stukken liggen tot 19 mei voor iedereen ter inzage bij de Gemeentewinkel te Huissen. Belanghebbenden die het niet eens zijn met (onderdelen) van het plan kunnen tot 19 mei a.s. schriftelijk of mondeling hun zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard.

In de 5^e fase kunnen in totaal 130 woningen worden gebouwd. Er komen 95 eengezinswoningen in verschillende prijsklassen en typologiën, dat wil zeggen rijenwoningen, geschakeld en vrijstaand. Een groot deel van deze woningen hebben hetzelfde architectonische beeld als de 3^e en 4^e fase. Langs de waterplas De Vlote Bloem worden 9 vrijstaande woningen met een specifieke architectuur gebouwd. Verder is een appartementencomplex in drie bouwlagen gepland met in totaal 35 appartementen voor starters.

De woningen in de 5^e fase doorlopen verschillende planologische procedures:

* Van de in totaal 130 woningen in de 5^e fase worden 38 eengezinswoningen en 35 appartementen door ontwikkelaar Visschers Bouw BV gerealiseerd. Deze bouwaanvraag ligt op dit moment ter inzage. Voor deze woningen wordt een artikel 19.2 WRO procedure gevolgd.
* Ook moet er voor 13 appartementen een procedure hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder worden gevoerd. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ten gevolge van de Angerensedijk een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden. Ook deze procedure loopt op dit moment.

* Van de in totaal 130 woningen in de 5^e fase worden 57 woningen door ontwikkelaar Bloemstraat CV gerealiseerd. Voor 37 woningen is op dit moment een artikel 11 WRO procedure opgestart. Voor de resterende 20 woningen zal over een aantal maanden een artikel 19.2 WRO procedure worden opgestart.

Ligging van de verschillende ontwikkelingsfasen Bloemstraat

Inrichtingsschets van de te bouwen woningen in de vijfde fase Jongerendebat