Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Ondergrondse containers


8 april 2008

Afvalcontainer Dit najaar krijgen ook de buurten Middenmeer I en II, Van der Kunbuurt, Don Bosco en Julianapark ondergrondse afvalcontainers. Vanaf dan wordt praktisch overal in het stadsdeel het afval ondergronds ingezameld.

Dit najaar komen er ondergrondse containers in de laatste buurten waar het afval nu nog in zakken wordt opgehaald:

* Middenmeer I

* Middenmeer II

* Don Bosco

* Julianapark

* Van der Kunbuurt

Vanaf dan hoeven bewoners hun huishoudelijk afval niet meer te bewaren tot de wekelijkse ophaaldag. Ze kunnen het op elk moment kwijt in de ondergrondse containers.

Voor wie zijn de containers?

Er komen ondergrondse containers voor restafval (de grijze vuilniszak en ander klein afval), voor glas en voor papier. De bovengrondse glas- en papiercontainers verdwijnen.

De containers zijn bedoeld voor huishoudelijk afval. In sommige gevallen mogen ook bedrijven met weinig afval de containers gebruiken.

Hoe zijn de locaties bepaald?

Bij de selectie van de containerlocaties is rekening gehouden met een groot aantal aspecten. Zo moet het stadsdeel ervoor zorgen dat niemand meer dan 75 meter hoeft te lopen naar een container. Ook is rekening gehouden met ondergrondse kabels en leidingen, met bomen en met de verkeersveiligheid.

Het stadsdeel wil ook het directe zicht op containers voor bewoners zo veel mogelijk beperken. Gezien de maximale loopafstand van 75 meter is dat echter niet altijd mogelijk.

Waar komen de containers?

U kunt hier: Middenmeer I, Middenmeer II, Don Bosco, Julianapark en de Van der Kunbuurt zien waar de ondergrondse containers zijn gepland. Van elke locatie is ook een detailkaart gemaakt, die u op deze website kunt downloaden. U kunt de detailkaarten ook inzien aan de balie van het stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat 89.

Bent u het niet eens met een locatie? Of heeft u vragen? Kom naar de inloopbijeenkomst. Er worden er in totaal 4 bijeenkomsten gehouden, per buurt één:

* donderdag 17 april van 16.00 tot 20.00 uur voor bewoners van de Van der Kunbuurt en Julianapark (plaats: Casa 400, James Wattstraat 75),

* dinsdag 22 april van 16.00 tot 20.00 voor bewoners van Middenmeer
1 (plaats: Kraaiennest, Linnaeushof 6),
* woensdag 23 april van 16.00 tot 20.00 uur voor bewoners van Middenmeer 2 (plaats: Wijkopbouworgaan, Hugo de Vrieslaan 3),
* donderdag 24 april van 16.00 tot 20.00 uur voor bewoners van Don Bosco (plaats: Al Maarif, Rudolf Dieselstraat 5).

Wilt u reageren? U kunt:


* bellen met de Klantenservice van de sector Stadsdeelwerken: telefoon 020 - 774 4480

* e-mailen naar fstarrenveld@oost-wgm.amsterdam.nl
* schrijven naar stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, t.a.v. F. Starrenveld, Postbus 94801, 1090
GV Amsterdam.

Reageer