Vrouwengroepen willen Taskforce inspireren

08/04/2008 13:33

FNV Vakcentrale

Tijdens de installatie op dinsdag 8 april van de Taskforce Deeltijdplus biedt FNV voorzitter Agnes Jongerius namens de klankbordgroep Deeltijdplus het Maatschappelijk Akkoord Deeltijdplus aan. In dit Akkoord staan aanbevelingen op welke wijze de arbeidsparticipatie van vrouwen het best te verhogen is. Een van die aanbevelingen is om de 2 x 4 constructie - man en vrouw werken beiden 4 dagen in de week - te versterken.

De klankbordgroep bestaat uit een reeks van vertegenwoordigers van organisaties die zich bezighouden met dit onderwerp, waaronder Stichting Mama wil, Regeltante, Women on Top, Stichting studerende moeders en de FNV. De betrokken organisaties zien allen de noodzaak om tot samenhang te komen tussen de maatregelen die getroffen worden. Over vrouwen praat je niet zonder het ook over de mannen te hebben. Over werktijden praat je niet zonder ook de schooltijden aan de orde te stellen.

De FNV stelde vorig jaar in de aanloop naar de participatietop van 2007 dat er een Taskforce Deeltijdplus moest komen. Nu die er is, wil de vakbeweging de Taskforce voorzien van zoveel mogelijk vruchtbare ideeën over de vraag hoe de arbeidsparticipatie van vrouwen omhoog kan.

FNV bestuurders Agnes Jongerius en Wilna Wind zijn aanwezig bij de installatie van de Taskforce Deeltijdplus. Onder leiding van Pia Dijkstra gaat de Taskforce de komende twee jaar vrouwen met kleine deeltijdbanen stimuleren meer uren te gaan werken. Andere leden van de Taskforce zijn Désirée van Gorp, directeur Nyenrode Institute for Competition en universitair docent, Senay Özdemir, journalist en bladenmaker en Martijn de Wildt, directeur en mede-eigenaar Qidos. Judith Ploegman, tot aanstaande donderdag 10 april nog voorzitter van FNV Jong, neemt op persoonlijke titel plaats in de Taskforce.





http://www.fnv.nl




FNV