Politie Gelderland-Midden

Signalement verdacht overval cafetaria bekend

Publicatiedatum: 8-4-2008 13:55:06

VELP - De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de overval op een cafetaria in Velp-Zuid op zondag 30 maart. Een getuige heeft gezien dat er net na de overval, via de zijkant van de cafetaria, een negroide man naar buiten is gelopen en daarna is vertrokken. Een andere getuige zag waarschijnlijk dezelfde man rennen door de Vianenstraat in de richting van de Sophiastraat, komende uit de richting van de cafetaria. De politie vermoedt dat deze man de overval heeft gepleegd.

Het signalement luidt als volgt: een negroïde man van ongeveer 1,75 meter lang. De man heeft dus een donker uiterlijk en kroeshaar, mogelijk heeft hij een gezet postuur en een bol gezicht. Hij droeg mogelijk een zwarte/grijze plastic tas bij zich. Verder droeg hij een spijkerbroek óf een grijze joggingbroek en een grijs/beige jas.

De politie heeft de afgelopen week een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Ongeveer 250 flyers zijn in de buurt verspreid. Aan het eind van de Vianenstraat ligt een parkeerplaats en een tankstation. Mogelijk is de overvaller daar in een voertuig is gestapt en weggereden.

Zondagmiddag 30 maart werd de cafetaria omstreeks kwart voor twee overvallen. Een vermomde man zou onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld hebben geeïst. De man heeft een deel van de opbrengst als buit meegenomen. Niemand raakte gewond. (08-044125)

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315

---