KNHS


Eerste balans opgemaakt in KNHS-PrimeVal Eventing Cup 7 april 2008

ETTEN-LEUR (KNHS) De tweede wedstrijd om de KNHS-PrimeVal Eventing Cup in Etten-Leur afgelopen weekend werd ondanks de slechte weersvoorspellingen onder zonnige omstandigheden verreden. De organisatie had een groot aantal wijzigingen aangebracht in het crossparcours waardoor de wedstrijd een positieve impuls kreeg.

De eerste M-ring werd gewonnen door Math Tielemans (Bladel) met Ulando, met maar liefst 6 punten voorsprong op Renske de Jonge (Oosterhout, NB) met Moviestar en Ilonka Kluytmans (Prinsenbeek) met Buitenlust Here I Am. De tweede M-ring werd gewonnen door Justus Valk (Amsterdam) met zijn nieuwe aanwinst Hollandsche Lianaville. Hij bleef Sanne Platte (Doornspijk) met Uddo en Jan van Beek (Rijsbergen) met Vitis voor.

Het afsluitende Z-parcours werd prooi voor de Belgische Virginie Caulier met Nepal du Sudre. De tweede plaats was voor Anouk Elfrink (Sleeuwijk) met Narobie, de derde plaats voor Wolfer de Jonge (Oosterhout, NB) met Tetsorana. Grote afwezige in de Z klasse van Etten-Leur was Nienke Otjens (Etten-Leur) met haar paard Pherno. Een lichte blessure deed haar besluiten om Pherno niet te starten: "Het is niets ernstigs, maar ik wacht liever een week langer dan dat ik te vroeg begin," aldus Nienke.

Na twee wedstrijden kan de eerste balans worden opgemaakt in de nieuwe KNHS-PrimeVal Eventing Cup. De wedstrijdbepalingen van deze competitie zijn sterk gericht op veiligheid waardoor combinaties met een weigering in de cross of meer dan 12 strafpunten in het springen geen punten kunnen verdienen. Na twee wedstrijden staat Sanne Platte met Uddo (37 punten) aan kop, direct gevolgd door Renske de Jonge met Moviestar (34) en Wolfer de Jonge met Tetsorana (33).