Gemeente Hilversum

Particuliere Woningverbetering in de wijk Over het Spoor

7 april 2008
De plannen lagen er al en nu heeft de Hilversumse gemeenteraad de `Verordening Particuliere Woningverbetering' goedgekeurd. Hierin staan de spelregels voor het project particuliere woningverbetering in de wijk Over het Spoor. Knap je huis op door het afsluiten van een goedkope lening. Betrouwbaar en gemakkelijk.

Ben Hammer (wethouder Wonen-Welzijn) legt uit hoe het in zijn werk gaat. "Als u in een bepaald gebied in de wijk Over het Spoort woont, is het voor u extra aantrekkelijk om uw woning op te knappen. De gemeente subsidieert een verbeterplan voor de woning. Wat moet er eigenlijk allemaal precies gebeuren aan het huis? Dat wordt vastgelegd in dat plan. Als dan besloten wordt het huis te gaan verbouwen, kunt u bij de SVN een voordelige lening afsluiten. En daarna is het tijd voor de verbouwing. Zodat de wijk over een paar jaar helemaal vernieuwd is".

Het begint dus met een verbeterplan, dat bewoners bij het bouwbureau in creatief hotel Santbergen kunnen aanvragen. Hoe het traject daarna precies verder verloopt, is te lezen in de folder van de gemeente. Zaterdag 19 april vindt ook de eerste informatiedag plaats waar u al uw vragen kwijt kunt. Valt uw straat bijvoorbeeld ook in het gebied?

Deze informatiebijeenkomst zal plaatsvinden tussen 12.00 uur en 14.00 uur in het voormalige Lucentgebouw, ingang Canal Digitaal, Jan van der Heijdenstraat 38 (tegenover winkelcentrum Seinhorst).

Op 23 april gaat het project dan echt van start. Het bouwbureau in de Media-academie wordt dan op feestelijke wijze geopend.