Gemeente Eindhoven

Persbericht 8 april 2008, no. 093

Steeds meer taken in binnenstad en wijken

Nieuwe uniformen voor Stadstoezicht
Je komt ze overal tegen in de stad; de mensen van Stadstoezicht die van âs morgens tot âs avonds door alle wijken van Eindhoven surveilleren. Vanaf nu zijn ze nog beter herkenbaar in hun nieuwe uniformen en met hun nieuwe autoâs.

De taken en bevoegdheden van Stadstoezicht zijn er vooral op gericht om de leefbaarheid te verbeteren. Dit houdt in: toezicht houden op de openbare orde, service verlenen aan inwoners, aanpakken van kleine ergernissen, bekeuren bij lichte verkeersovertredingen en handhaven van de milieuzonering. Wijkniveau
Stadstoezicht onderhoudt nauwe banden met de politie. De medewerkers zijn aanwezig bij de dagelijkse briefing van de politie, maken gebruik van hetzelfde communicatiesysteem en kunnen op elk gewenst moment de assistentie van agenten inroepen. Vooral op wijkniveau is er sprake van verbetering van de dienstverlening van Stadstoezicht. Samen met de politie en de gemeentelijke stadsdeelteams stelt Stadstoezicht wijkgerichte plannen op en voert ze uit.
Leefbaarheid
De aanpak van stadstoezicht is er vooral op gericht om het gevoel van veiligheid en leefbaarheid op straat te vergroten. Daarbij horen ondermeer het terugdringen van vandalisme en vernielingen, het aanpakken van overlast van jongeren en bijvoorbeeld controle en handhaving van de hondenproblematiek. In samenspraak met de eerder genoemde partners en de bewoners levert Stadstoezicht in de wijken maatwerk.

Stadstoezicht heeft op dit moment vijftig medewerkers en wil op termijn uitgroeien tot tachtig medewerkers.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail
deze pagina printen
mail deze link door