Politie Zuid-Holland-Zuid

08/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 08-04-2008

INBREKER BETRAPT
PAPENDRECHT Een 36-jarige man uit Papendrecht is op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak. Dit gebeurde op maandagmorgen 7 april 2008 omstreeks 10.15 uur in een woning in de Leeuwerikstraat. Getuigen zagen dat de man een ruit van de deur aan de achterzijde van de woning aan het verwijderen was. Vervolgens ging hij naar binnen. Aan de hand van het signalement kwamen de gealarmeerde politieagenten bij de verdachte uit. Ze troffen hem in zijn woning aan. Tevens troffen de agenten een telefoon aan die uit de woning in de Leeuwerikstraat was gestolen. Ze hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.

VERKEERSONGEVAL
GORINCHEM- Op de Haarweg heeft zich op maandagmiddag 7 april een verkeersongeval voorgedaan. Een 45-jarige man uit Leerdam reed met zijn auto vanuit de Vlietkade in de richting van industrieterrein Papland. Voor hem reed op de fiets een 36-jarige man uit Heukelum. Toen de man de fietser wilde inhalen, kwam er vanuit tegengestelde richting een auto. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde de man naar rechts maar zag hierbij de fietser over het hoofd. De auto raakte de fietser waardoor deze ten val kwam. De fietser raakte gewond aan zijn arm en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

RIJDEN MET ONTZEGGING
ALBLASSERDAM- Een 31-jarige man uit Alblasserdam is op maandag 7 april aangehouden aan de Kievitsstraat. Agenten zagen de man rijden in een auto die niet verzekerd bleek te zijn. Ze gaven de man een stopteken en spraken de man aan. De bestuurder bleek geen rijbewijs bij zich te hebben omdat hij een rijontzegging had. De agenten hebben de man vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Er is proces verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
GROOT-AMMERS- Een 64-jarige man uit Groot-Ammers heeft in de nacht van maandag op dinsdag 8 april zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed over de Kerkstraat toen agenten hem lieten stoppen in verband met een alcoholcontrole. De bestuurder blies 1,7 promille (755 ugl) terwijl maximaal 0,5 promille is toegestaan. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Er is proces verbaal opgemaakt.

STALKING
GORINCHEM- Een 51-jarige man uit Gorinchem is op maandag 7 april aangehouden op verdenking van stalking. De man meldde zichzelf (na ontbieding) op het politiebureau. Hij heeft zijn 45-jarige ex-vrouw lastig gevallen en privé gegevens van haar op het internet gezet. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

WEER AANHOUDING NA DIEFSTAL DUIZENDEN KILOS NIKKEL ALBLASSERDAM De politie heeft op dinsdag 8 april een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Dit is de vierde verdachte naar aanleiding van de diefstal van een grote hoeveelheid nikkel bij een bedrijf aan de Ruigenhil in Alblasserdam. De verdachte is ingesloten. Eerder werden er al een 36-jarige vrouw, een 40-jarige man en een 32-jarige man (allen uit Rotterdam) aangehouden. In de periode van begin 2007 tot en met januari 2008 vonden er in bij het bedrijf verschillende diefstallen van grote hoeveelheden nikkel plaats. Naar aanleiding hiervan startte de recherche een onderzoek met deze vierde aanhouding als resultaat. Het bedrijf heeft inmiddels beveiligingsmaatregelen getroffen.

DIEFSTAL LAPTOP: VROUW AANGEHOUDEN
DORDRECHT/ALBLASSERDAM- Een 25-jarige vrouw uit Dordrecht is op dinsdagochtend in haar woning aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een laptop te hebben gestolen bij een school aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam. De eigenaresse van de laptop deed hiervan op 29 januari jl. aangifte. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze is ingesloten.