Politie Zuid-Holland-Zuid

08/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 08-04-2008

SNELHEIDSDUIVEL AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een 22-jarige man uit Hoboken (België) is op maandag 7 april door de politie aangehouden. Dit gebeurde op de rijksweg A-16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. Agenten klokten de Belg met 161 kilometer per uur tijdens een VROS (Video Registratie Onopvallende Surveillance) surveillance. Aangezien hier een snelheid van 100 kilometer per uur is toegestaan, werd de man van de weg gehaald. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Hij heeft een bekeuring van 820 euro gekregen.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Een 12-jarige jongen uit Dordrecht is op maandagavond 7 april aangehouden aan de Galileilaan. Agenten zagen de jongen fietsen op een gestolen fiets. Het oorspronkelijke slot van de fiets was vervangen door een oud exemplaar. Aan de hand van het framenummer werd duidelijk dat de fiets gestolen was. De fiets is in beslag genomen. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. Vanwege zijn jonge leeftijd zal hij een HALT verwijzing krijgen.

DIEFSTAL LAPTOP: VROUW AANGEHOUDEN
DORDRECHT/ALBLASSERDAM- Een 25-jarige vrouw uit Dordrecht is op dinsdagochtend in haar woning aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een laptop te hebben gestolen bij een school aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam. De eigenaresse van de laptop deed hiervan op 29 januari jl. aangifte. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze is ingesloten.

RUIT INGEGOOID
DORDRECHT- Een 21-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is op maandag 7 april aangehouden. De man wordt ervan verdacht op maandag 31 maart de voordeur van een woning aan het Pearl Buck-erf met een steen te hebben ingegooid. Dit zou zijn gebeurd naar aanleiding van een ruzie. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij heeft bekend en heeft spijt betuigd.