Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 8 april 2008

BERGEN OP ZOOM, 8 april 2008

Politie houdt man aan na misbruik 112

ROOSENDAAL: De alarmcentrale van 112 werd maandagavond en -nacht veelvuldig gebeld door een inwoner van Roosendaal. Deze 31-jarige man had eigenlijk niets te melden maar vond het wel noodzakelijk om de telefonistes uit te schelden en daarmee te beledigen. Hem werd dringend verzocht niet meer te bellen maar weigerde hier gehoor aan te geven. Uiteindelijk werd besloten de man aan te houden omdat hij de alarmcentrale bleef belasten. In de loop van de nacht werd de verdachte aangehouden en ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politieman lichtgewond na overlopen woninginbrekers

BERGEN OP ZOOM: Twee aanhoudingen heeft de politie verricht naar aanleiding van een woninginbraak op heterdaad aan het Heilige Geestland. Een politieagent raakte tijdens de aanhouding van één van de verdachte lichtgewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Een getuige belt dinsdagochtend rond 07.45 uur de politie omdat zij had gezien dat er werd ingebroken in een woning aan de Heilige Geestland. Een aantal politie-eenheden stelde vervolgens een onderzoek in bij de woning. Plotseling stormen een viertal mannen aan de achterzijde naar buiten, recht in de armen van twee politieagenten. Een schermutseling volgt waarbij twee daders wisten te ontkomen. Een politieagent wordt tijdens de aanhouding van één van de verdachten ernstig bedreigd met de dood en daarbij mishandeld. Even later kan deze verdachte, een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom, toch door de betrokken politieagent worden aangehouden. Een 24-jarige inwoner van Bergen op Zoom wordt eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Na onderzoek kon dinsdagmiddag een derde verdachte, een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom, worden aangehouden.

De politieagent is met lichte verwondingen in zijn nek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld om sporen veilig te stellen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst