Gemeente Zoetermeer

Gratis Waveboards voor Zoetermeerse jeugd

Buiten spelen levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. De gemeente Zoetermeer wil kinderen daarom weer aan het spelen krijgen, onder andere via het project Zoethout. Via Zoethout kunnen kinderen tussen de 4 en 14 jaar gratis sport- en spelmateriaal lenen, zoals skeelers en skelters in ruil voor het uitvoeren van een taak. Bijvoorbeeld het plein opruimen. Het bedrijf StreetSurfing Benelux vindt het project Zoethout een goed initiatief van de gemeente en biedt daarom alle Zoethout locaties kosteloos zogenaamde Waveboards aan.

Spannend, leuk en uitdagend
Met een Waveboard kunnen de kinderen streetsurfen. Dit is golfsurfen, snowboarden en skateboarden ineen. Een Waveboard heeft twee wieltjes, waarvan de voetsteunen afzonderlijk kunnen bewegen. Streetsurfing is een spannende en leuke nieuwe uitdaging voor de kinderen die ze stimuleert om buiten te spelen.

Streetsurfclinic een feestelijke uitreiking
Op vrijdag 11 april om 15.30 uur krijgen de kinderen bij Zoethout Meerzicht een clinic streetsurfen. Aansluitend worden de Waveboards feestelijk aangeboden aan Annette Soleman, beweegmanager van de gemeente Zoetermeer.