Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 1 april 2008

Project Kwartiermakersfestival
Het college heeft besloten Zorgbelang in 2008 incidenteel een subsidie van EUR 1500,- te verstrekken voor het project Kwartiermakersfestival onder de voorwaarde dat EUR 1350,- wordt besteed aan kosten van de organisatie van activiteiten binnen de gemeentegrenzen van Hilvarenbeek.
Tijdens het Kwartiermakersfestival presenteren mensen uit kwetsbare groepen zich via allerlei kunstzinnige en culturele activiteiten. Doel van het festival is meer openheid te geven over en begrip te kweken voor zelfstandig wonende mensen met een psychische problematiek. De acht gemeenten Midden-Brabant participeren vanaf 2008 aan het project voor een maximale periode van vijf jaar.

Voorstel aan de raad

Benoeming leden programmaraad
Het college stelt de raad voor om de leden van de programmaraad @Home Brabant Midden Zuid te (her)benoemen. De huidige zittingsperiode loopt af.

Advies toewijzing zendtijd lokale omroep
Het college doet de raad een voorstel om het Commissariaat voor de Media positief te adviseren over de Vereniging Lokale Omroep Hilvarenbeek (VLOH). Het uitbrengen van advies is wettelijk voorgeschreven op grond van de Mediawet. Het advies wordt betrokken bij de besluitvorming om de VLOH (verlengde) zendtijd toe te wijzen voor lokale omroep.

Bezwaren voorbereidingsbesluit `Pilot Biest-Houtakker' Tegen het raadsbesluit tot het nemen van een voorbereidingsbesluit in het kader van de "Pilot Biest-Houtakker" zijn twee bezwaren binnengekomen. Het college stelt de raad - op advies van de Bezwarencommissie - voor deze bezwaren ongegrond te verklaren.

Voorbereidingsbesluiten
Het college stelt de raad voor om voorbereidingsbesluiten te nemen voor de locaties:

- Holstraat 4,

- Koestraat, en

- Ypelaerstraat
Deze voorbereidingsbesluiten zijn nodig om de procedures op te starten voor de bouw van appartementencomplexen (aan Holstraat en Koestraat) en voor de bouw van een multifunctioneel cultureel centrum (aan de Ypelaerstraat).

Roovert
Het college stelt de raad voor in te stemmen met het verbreden van het fietspad van Roovert en het instellen van flankerend beleid ten behoeve van natuur en recreatie.
Daarnaast wordt de raad verzocht het college opdracht te geven om door middel van een verkeersbesluit:

- het totale gebied Gorp en Roovert, in de periode vanaf 15 maart tot en met 31 oktober de gehele dag en vanaf 1 november tot en met 14 maart tussen zonsondergang en zonsopgang, met bebording verboden te verklaren voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van bestemmingsverkeer;

- een 30 km/h zone in te stellen voor de zandpaden in het gebied Gorp en Roovert