Gemeente Voorschoten

verwijderd

Tijdelijk speeltoestellen verwijderd

De gemeente Voorschoten heeft op enkele plaatsen in de gemeente tijdelijk speeltoestellen verwijderd. Deze zijn uit voorzorg verwijderd, omdat ze niet geheel voldoen aan de strenge veiligheidsnormen die de gemeente Voorschoten hanteert. De toestellen zullen op de gemeentewerf gerepareerd worden, of er wordt voor een vervangend toestel gezorgd. Er zijn op circa zeven locaties speeltoestellen verwijderd.

Schommels
Tevens zijn alle schommels tijdelijk verwijderd. De bevestiging van de schommels door middel van schakels in de ketting is niet veilig genoeg. De ring waarmee de zitting aan de ketting bevestigd zit is te groot, waardoor vingers bekneld kunnen raken. Alle schommels krijgen een verbeterde bevestiging, die voldoet aan de veiligheidseisen.

Hoe onveilig zijn de toestellen?
Er mankeert niets aan de toestellen, maar uit voorzorg wordt er kritisch gekeken naar kleine details van de toestellen. Zo worden de speeltoestellen kritisch onderworpen aan een keuring. Er wordt gekeken naar de mogelijk op splinters, beknelling, te grote openingen, waar bijvoorbeeld armen of benen in klem kunnen raken. De meeste aspecten kunnen ter plaatse worden hersteld door de speelplaatsenploeg van het Uitvoerend Bedrijf. Voor andere punten zijn reserveonderdelen nodig of moet het toestel op de gemeentewerf naar de werkplaats. Ook is in de omgeving van de speeltoestellen beplanting verwijderd, die kon zorgen voor een onveilige situatie.

Uw hulp is van belang
Het Uitvoerend Bedrijf probeert natuurlijk zo goed als mogelijk alle speelplekken te controleren op veiligheid. Het is echter onmogelijk om constant van alle zaken op de hoogte te zijn, omdat wij veel zaken, zoals vandalisme niet in de hand hebben. Hulp van bewoners is daarom zeer welkom.

Indien u iets bijzonders aantreft of ziet dat er beschadigingen zitten op de speeltoestellen kunt u bellen met het gratis telefoonnummer van het Uitvoerend Bedrijf: (0800) 235 82 48.

speeltoestellen

* 08 april 2008