Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten 8 april 2008

Zaanstreek-Waterland, 08-04-2008 o Herhaalde oproep getuigen verkrachting, rode doorrijder en winkeldiefstal

Herhaalde oproep getuigen verkrachting

Wormerveer.

De afdeling Zedenzaken van de politie herhaalt een oproep aan mogelijke getuigen van een verkrachting die heeft plaatsgevonden in de nacht van vrijdag 29 februari op zaterdag 1 maart tussen drie uur en kwart over drie op de Hogeweg. Een 19-jarige vrouw fietste vanaf de Soendastraat linksaf de Hogeweg op. Ter hoogte van Garage Merel werd zij van de fiets getrokken en gedwongen tot seksuele handelingen. Uit onderzoek is gebleken dat kort voor het feit meerdere meisjes of jonge vrouwen langs dezelfde route zijn gereden. Zedenzaken wil graag met deze mogelijke getuigen in contact komen. Ook als zij menen dat ze niets hebben gezien of gehoord worden zij toch dringend verzocht zich te melden via 0900-8844.

Rode doorrijder

Purmerend, zaterdag 5 april 2008, 17:30 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een bromscooter en een donkerrode personenauto op de Purmerweg. Een 36-jarige man reed vanaf zijn werk bij het zwembad over de Purmerweg in de richting van de rotonde bij de Gorslaan en Churchillaan. Hij werd ingehaald door een donkerrode personenauto die hem bij de inhaalmanoeuvre raakte waardoor de man ten val kwam. De auto reed na het ongeval door en ging op de rotonde rechtsaf de Churchillaan op. Met hulp wist de bromfietser zijn beschadigde bromfiets naar huis te krijgen. Hij ging vervolgens op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis waar werd geconstateerd dat hij meerdere zware kneuzingen, verwondingen aan de knieën en grote schaafwonden had opgelopen. Het wijkteam van Purmerend Centrum (0900-8844) wil graag in contact komen met de bestuurder/ster van de rode auto en getuigen van het ongeval.

Winkeldiefstal

Purmerend, maandag 7 april 2008, 14:37 uur.

Vier mannen uit Amsterdam in leeftijden van 17 tot en met 21 jaar oud zijn door de politie aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. Na een melding uit een drogisterijwinkel aan de Hoogstraat troffen agenten vier mannen in een auto die aan het opgegeven signalement voldeden. In de auto werden diverse vermoedelijk gestolen goederen gevonden. De auto werd in beslag genomen en het viertal werd ingesloten en in verzekering gesteld. Drie mannen waren de drogisterij binnengekomen en één van hen probeerde een hoeveelheid parfums af te rekenen met een vermoedelijk valse of gestolen betaalpas. Een tweede liep de winkel uit toen het antidiefstalpoortje alarm gaf. Er werden enkele flesjes parfum afgegeven en de drie mannen gingen er vandoor. De vierde man wordt verdacht van medeplichtigheid en een diefstal in een andere winkel. De vier Amsterdammers komen meerdere malen voor in de politieregisters wegens diefstallen. Naar de herkomst van de betaalpas en de goederen uit de auto wordt een nader onderzoek ingesteld.

Bellers

Zaandam, maandag 7 april

Maandag hebben surveillerende agenten op diverse wegen in Zaanstad vijf automobilisten bekeurd die met de telefoon in de hand achter het stuur zaten. Een 54-jarige Zaandammer die op de Wibautstraat werd staande gehouden was het niet eens met zijn boete. Naar eigen zeggen was hij niet aan het bellen omdat hij alleen maar zijn beltegoed afluisterde.

Het verbod op handmatig bellen geldt voor alle bestuurders van een motorvoertuig, een bromfiets of een invalidenvoertuig. Met handmatig wordt bedoeld: het in de hand houden, maar ook het tussen oor en schouder geklemd houden, enz. Dit begrip kan dus ruim uitgelegd worden. Het verzenden en ontvangen van sms-berichten, e-mailen of internetten vallen ook onder het verbod. De boete voor handheld bellen is 150 euro.

37 km per uur te snel

Assendelft, maandag 7 april

Tijdens een snelheidscontrole op de Nauernaseweg in Assendelft (80 km per uur) werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 117 km per uur. In totaal 25 bestuurders hielden zich niet aan de snelheid. Zo'n duizend voertuigen, uit beide richtingen, passeerden de radarauto.

Tijdens een algemene vekeerscontrole werd in de middag een negental boetes uitgedeeld voor diverse overtredingen zoals het niet dragen van de gordel, geen APK, verlopen rijbewijs, losbreekreminrichting niet in orde, losliggende lading, het niet bij zich hebben van een rijbewijs en het onnodig geven van signalen.

Eén enkele hardrijder

Westbeemster, 7 april

Op de Westdijk heeft de politie tussen 8:00 en 9:00 uur op snelheid gelet. Eén bestuurder hield zich niet aan de snelheid. De overtreder haalde een snelheid 93 km per uur. Van enkele tientallen passanten werd, met behulp van een lasergun, de snelheid gemeten.

Drankrijders

Zaandam, 6 april 2008.

De politie heeft zondag, in de ochtend en nacht, zeven automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tijdens een
alcoholcontrole op de Dr. J. M. den Uylweg en de Heijermanstraat werden tussen 6:30 en 10:00 uur vijf bestuurders, onder wie twee beginnend bestuurders, aangehouden. In totaal werden 357 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Op de Kepplerstraat werd om 01:20 een 18-jarige Amsterdammer aangehouden die later zonder rijbewijs het politiebureau kon verlaten. De man, een beginnend bestuurder, had een alcoholgehalte had van 1,1 . De wettelijke alcohollimiet voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) bedraagt 0,2. Bij meer dan 0,8 vordert de politie het rijbewijs in. De laatste drankrijder werd rond halfzes aangehouden op de Durgerdamstraat.

Kleine inbreker

Oostzaan, maandag 7 april 2008, 17:13 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een mountainbike uit een garage aan de Burgemeester Teerstraat. De inpandige garage was goed van binnen af gesloten. De eigenaar vermoedt dat een kleine inbreker door het hondenluik (30 bij 35 cm.) naar binnen is gekropen en vervolgens de garagedeur heeft geopend en met de fiets is vertrokken. Het rijwiel is van het merk Giant, type Boulder en heeft een beugel op het stuur.