Gemeente Schiedam


April

Wethouder op bezoek bij De Woudhoek

08 april 2008

Vorige week bracht wethouder Christine Daskalakis een werkbezoek aan ontmoetingscentrum De Woudhoek aan het Heijermansplein. Na een kennismaking met directie en medewerkers van Seniorenwelzijn en met de gastvrouwen die hier als vrijwilliger actief zijn, werd een bezoekje gebracht aan een aantal activiteiten, waaronder het jeu-de-boulen.

Ontmoeten en meedoen staan in De Woudhoek centraal. Zo kan worden meegedaan aan de eettafels. De Woudhoek wordt wekelijks door ongeveer 350 mensen bezocht, plus 100 avondbezoekers. Wethouder Daskalakis was ook geruime tijd in de computerruimte, waar ouderen de kneepjes leren van zaken als e-mail, internet en fotos bewerken. De activiteiten van Seniorenwelzijn sluiten goed aan bij het advies dat Daskalakis voor ouderen heeft: Blijf, voor zover de situatie het toelaat, zo lang mogelijk actief. Blijf onder de mensen en zorg een beetje voor elkaar. Want van saamhorigheid moeten we het hebben. Hoe meer individualisering, hoe meer mensen geïsoleerd raken. Dat geldt zowel voor ouderen als voor jongeren. Ontmoetingscentrum De Woudhoek op het Heijermansplein is dagelijks voor ouderen geopend.

bracht wethouder Christine Daskalakis bracht een werkbezoek aan ontmoetingscentrum De Woudhoek aan het Heijermansplein. Foto: Jan van der Ploeg