ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV: acties TNT op komst

Het overleg over een nieuwe cao TNT is maandagavond 7 april vastgelopen. Het lijkt onmogelijk om tot overeenstemming te komen over een pakket aan afspraken. ABVAKABO FNV vraagt een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 april 2008 bij een eenjarige cao. TNT zet hier slechts een structurele loonsverhoging van 1,5 procent tegenover. Onder voorwaarden zou daar 1,5 procent bij kunnen komen.

Verslechtering

Ook liggen er problemen rond de voorstellen tot verslechtering van de arbeidsvoorwaarden. In de toekomstplannen van TNT staat dat ze duizenden arbeidsplaatsen willen schrappen en fors willen bezuinigen op arbeidsvoorwaarden.TNT wil een harde overeenkomst om tot een goedkopere cao te komen voor postmedewerkers, met daarbij afspraken vooraf over een verslechtering van 25 procent.

Ultimatum

ABVAKBO FNV is bereid te praten over een nieuwe, goedkopere cao. Voorwaarde daarbij is wel dat er tijd is voor een zorgvuldige discussie met de achterban en de ruimte om fatsoenlijke overgangsafspraken te maken voor zittend personeel. De vakbonden sturen nu een ultimatum. Als TNT niet tegemoet komt aan onze eisen, zijn verdere acties onvermijdelijk.
ABVAKABO FNV zal van zich laten horen tijdens de aandeelhoudersvergadering van TNT op 11 april.
Op 16 april is een landelijke actie bijeenkomst voor kaderleden in Utrecht