Gemeente Buren


Verkiezing "Burense vrijwilliger 2008"

De gemeente Buren telt een groot aantal verenigingen. Een rijk geschakeerd verenigingsleven draagt in hoge mate bij aan de leefbaarheid van onze kernen. Het gemeentebestuur is zich daarvan zeer bewust. Bij al die verenigingen zijn honderden vrijwilligers actief. Die moeten we koesteren. Want zonder al die vrijwilligers, zonder die verenigingen zouden we geen leefbare kernen hebben. Het gemeentebestuur voert een actief vrijwilligersbeleid en daarin past een jaarlijkse vrijwilligersprijs.

Nomineer een kandidaat

Wij roepen plaatselijke verenigingen, maatschappelijke instellingen en organisaties op een kandidaat voor de titel van Burense Vrijwilliger 2008 te nomineren. Het moet gaan om inwoners die zich onbetaald, gedurende lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor een plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie. Door het invullen van dit formulier kunt u de door u gekozen kandidaat nomineren. Dit kan tot en met 21 november 2008

Een commissie met vertegenwoordigers uit de Burense samenleving bepaalt wie de Burense vrijwilliger wordt. De voorzitter is burgemeester drs. K.C. Tammes. De prijs bestaat uit een speciaal vervaardigd kunstwerk en een geldbedrag voor de plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie, waarvoor de vrijwilliger zich inzet.

De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in januari 2009. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van de publieksbalie, (0344) 579 279.

Nominatieformulier Verkiezing "Burense vrijwilliger 2008"