Provincie Drenthe

Prijs van Drenthe benoemd

Nieuwe leden Provinciale Adviescommissie Culturele Prijs van Drenthe benoemd

Wim Stoppelenburg voor muziek, Henk Nijkeuter voor letteren, Martin Dubbeling voor (landschaps-) architectuur en stedenbouw en Aline Nysingh voor podiumkunsten. Dat zijn de nieuwe leden van de Provinciale Adviescommissie Culturele Prijs van Drenthe. De nieuwe leden zijn benoemd door Gedeputeerde Staten. Samen beschikken ze over ruime kennis van de disciplines en het Drentse culturele veld.

De Culturele Prijs van Drenthe wordt één keer in de drie jaar uitgereikt aan een persoon of instelling die bijzondere verdiensten heeft geleverd op cultureel gebied in Drenthe. Daarbij wordt vooral gekeken naar de kwaliteit van het werk, hoe inspirerend het werk is en wat de culturele en sociale betekenis er van is voor de provincie Drenthe. De prijs bestaat naast waardering uit een geldbedrag van 10.000 euro en een bronzen legpenning. De prijs wordt sinds de jaren ¿50 uitgereikt. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan Sjoerd Wagenaar.
De nieuwe leden Wim Stoppelenburg en Henk Nijkeuter wonnen respectievelijk in 1998 en 2004 de Culturele Prijs van Drenthe.

Voorzitter Bert Naarding, Flip Drukker (jongerencultuur), Mirjam Hoekman (beeldende kunst en vormgeving) en Sjouke Dekker (Drentse cultuur) waren al lid van de adviescommissie voor de Culturele Prijs van Drenthe. Nu de commissie weer voltallig is gaat zij volop aan de slag met de voorbereidingen voor de eerstvolgende prijsuitreiking in 2010.