Internationale Vierdaagse Nijmegen

Wandelsportorganisatie KNBLO-NL viert in 2008 haar 100-jarig jubileum en gaat wandelen in China. Wilt u ook mee? Schrijf nu in!

Persbericht
Nijmegen, 7 april 2008.

Inschrijflimiet 92ste Vierdaagse bijna bereikt
Nog 3.173 startbewijzen en vijf dagen beschikbaar

In de vijf dagen die nog resteren voordat de tweede inschrijfperiode voor de 92ste Vierdaagse sluit, zijn nog welgeteld 3.173 startbewijzen beschikbaar. Wordt bij het sluiten van de inschrijving op vrijdag 11 april om middernacht de inschrijflimiet van 45.000 alsnog overschreden, dan zal er een loting plaatsvinden. Wordt de limiet niet gehaald, dan is er nog de mogelijkheid van na-inschrijving. Veel mensen hebben gebruik gemaakt van de tweede inschrijfperiode voor de Vierdaagse, reageert marsleider Johan Willemstein. Dit wordt een spannende week: halen we de limiet of niet?
Willemstein adviseert twijfelaars nog in de reguliere inschrijftermijn hun besluit te nemen. Zoveel tijd voor een goede voorbereiding en een gedegen training voor de Vierdaagse is er niet meer. Met verder uitstel wordt het aleen maar lastiger om goed voorbereid aan de start te komen.

Na-inschijving duurder
Wordt de limiet niet gehaald tot en met vrijdag 11 april, dan worden de nog resterende startbewijzen in een na-inschrijving aangeboden. Maar die na-inschrijving is wel duurder en verloopt alléén via internet, aldus Willemstein. Eventuele na-inschrijving via internet kost 50,- en is mogelijk tot uiterlijk 31 mei. Op het moment dat we de limiet van 45.000 bereiken, stoppen we de inschrijving definitief.

Klaar voor loting
De mogelijkheid dat de inschrijflimiet deze week alsnog overschreden wordt, is niet helemaal denkbeeldig. Stichting DE 4DAAGSE treft in ieder geval voorbereidingen om een mogelijke loting soepel te laten verlopen. Johan Willemstein: Een notariskantoor is in stelling gebracht, de loting kan een paar dagen na 11 april plaatsvinden. Een eventuele verloting van de 19.046 beschikbare startbewijzen wordt gehouden onder degenen die in de tweede periode hebben ingeschreven.