Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Minister Vogelaar opent balie voor Verenigingen van Eigenaren

08-04-2008

Samen met wethouder Norder van Den Haag heeft minister Vogelaar vandaag de eerste balie voor Verenigingen van Eigenaren (VVE's) geopend. De balie gaat helpen om VVE's actiever te maken. Zij doet dit door te helpen bij bijvoorbeeld het opstellen van een meerjarenonderhoudsbegroting en het bepalen van de VVE-bijdrage. Verder organiseert de balie cursussen en doet aan kennisuitwisseling.

Minister Vogelaar is blij met dit initiatief van de gemeente. De VVE's spelen volgens haar een belangrijke rol bij het op orde houden van de particuliere woningvoorraad. Vanaf 1 mei zijn de VVE's verplicht om een onderhoudsfonds te hebben. VROM zal binnenkort een richtlijn geven waarmee bepaald kan worden hoe groot dit fonds moet zijn.

Den Haag is de stad met de meeste VVE's van Nederland (ca. 20.000). De gemeente Den Haag heeft in het verleden een intensief subsidiebeleid gevoerd gericht op particuliere woningverbetering. Hiermee zijn zon 6000 woningen opgeknapt. Om deze verbetering te borgen en te voorkomen dat gedane investeringen verdampen ligt het accent van het nieuwe beleid op beheer en minder op de fysieke ingreep zelf.

Dossiers


* Koopwoningen