Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


thema-vakantie

07-04-2008: Meimaand Fietsmaand als een thema-vakantie

In vier of zeven dagen een Rondje Twente of Veluwe

MEIMAAND FIETSMAAND ALS EEN THEMA-VAKANTIE

Steeds meer Nederlanders maken van de Meimaand Fietsmaand 2008 een meerdaags evenement. Een korte vakantie in een fietsgebied dat net even te ver ligt van de eigen woning om weer naar huis te rijden. Soms gaat de eigen fiets mee, soms wordt ter plekke een huurfiets gebruikt.

Om in te haken op deze trend heeft onder meer het Landelijk Fietsplatform, één van de initiatiefnemers van de Meimaand Fietsmaand, in zowel Overijssel als Gelderland speciale fietsroutes uitgezet. Die in vier of zeven dagen kunnen worden afgelegd. Het gaat hier om een Rondje Twente (met onder meer een bezoek aan Ommen) en om een Rondje Veluwe (vanuit het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst). Informatie: www.landelijkefietsroutes.nl .

Andere Meimaand-arrangementen zijn er op Ameland en in Noord-Brabant (vanuit Ooirschot) en Limburg. Vooral in deze laatste provincie is er een ruim aanbod, waarbij verschillende thema worden gehanteerd. Bijvoorbeeld de Authentieke Maasstadjes, Op de boot door Maas- en mergelland, Kastelen in het Heuvelland, Kunstroutes Zuid-Limburg of Op de fiets door het land van Maas en Roos in Noord-Limburg. In Maastricht is er een themaroute Mode, Kunst en Design.

Tijdens de Meimaand Fietsmaand zijn er naast honderden recreatieve fietsroutes (veelal van VVV-routemakers) ook Lange Afstand fietstochten van het Landelijk Fietsplatform zijn te rijden. Daarnaast houden de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) activiteiten in het kader van de Meimaand Fietsmaand. Dankzij al deze organisaties biedt het totale programma tweewielermogelijkheden voor alle soorten fietsers. Voor meer informatie, de routes en de speciale arrangementen: www.meimaandfietsmaand.nl .