Politie Brabant-Noord

Politie inspecteert schoolkluisjes

's-Hertogenbosch, 08-04-2008

Sancta Maria Mavo veilige school

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagmorgen een kluisjescontrole uitgevoerd op de Sancta Maria Mavo aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch. In totaal zijn er zo'n 300 kluisjes geopend en geïnspecteerd. Daarbij zijn geen drugs of wapens aangetroffen. Geconcludeerd kan worden dat de Sancta Maria een veilige school is.

Drugs- en wapenvrije school

De kluisjescontrole (waarvoor geen directe aanleiding was) vond plaats op initiatief van de schoolleiding. Zowel de leiding, de leerlingen en ouders vonden het een goede zaak dat er door de politie gecontroleerd werd. De school heeft structurele afspraken gemaakt met de politie, vastgelegd in een gemeentelijk convenant, om bijvoorbeeld eens per jaar onaangekondigd schoolkluisjes te inspecteren. Leerlingen moeten in een veilige omgeving hun lessen kunnen volgen.

Veiligheid staat voorop, vindt de politie, maar ook de schoolleiding. De controle dient dan ook als waarschuwing en we hopen dat er een preventieve werking van uit gaat. Ook in de richting van andere scholen.

Goede samenwerking

De politie spreekt van een prima samenwerking met de Sancta Maria Mavo. Bij de actie waren tien politiemensen betrokken van onder andere het Bosch Stedelijk Jeugdteam. De controle heeft anderhalf uur tijd in beslag genomen.