Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (08-04)

TILBURG, 8 april 2008

Politie arresteert caissière vanwege greep uit kassa

TILBURG: Een medewerkster van een drogisterij werd maandagavond 8 april 2008 aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking.

De 22-jarige caissière had geld uit de kassa weggenomen. Er was al langer sprake van kasverschillen bij de drogisterij op de Heuvelstraat. Dat was reden voor de bedrijfsleider om
bewakingscamera's te installeren. Uit de beelden bleek dat de 22-jarige vrouw geld uit de kassa wegnam en in haar zak stak. De bedrijfsleider deed maandag 7 april aangifte tegen de werkneemster, nadat ze op heterdaad was betrapt. Daarbij droeg hij haar over aan de gewaarschuwde politieagenten. In het politiebureau legde ze een bekentenis af. Het totale schadebedrag wordt geschat op een paar honderd euro. Een gedeelte daarvan heeft ze inmiddels al terug betaald. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Proces-verbaal vanwege bezit ploertendoder

TILBURG: Een 28-jarige Tilburger kreeg proces-verbaal vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte werd in de nacht van maandag 7 april op dinsdag 8 april betrapt. De man vestigde de aandacht op zichzelf door er snel vandoor te gaan toen hij de politie zag. De agenten controleerden hem en vonden daarbij een ploertendoder. Het verboden wapen is in beslag genomen en wordt in overleg met de Officier van Justitie vernietigd.
Een ploertendoder is een slagwapen dat bestaat uit een flexibele (vaak uitschuifbare) stok. De stok is aan het uiteinde meestal verzwaard, waardoor een hardere slag kan worden toegebracht.

Politie rolt hennepkwekerij op

DIESSEN: De politie trof dinsdag 8 april in een schuur achter een woning aan de Julianastraat een wietplantage aan. De kwekerij bestond uit 768 hennepplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor door anonieme tips en aanvullend rechercheonderzoek.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan. De politie arresteerde bij de inval twee personen, een 21-jarige man uit Diessen en een 29-jarige vrouw uit Diessen. Het tweetal wordt momenteel verhoord op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad.

Twee knullen opgepakt vanwege fietsendiefstal

TILBURG: De politie heeft twee minderjarige jongens (15 en 13) opgepakt op verdenking van fietsendiefstal. Bij een zorginstelling aan de Generaal Winkelmanstraat te Tilburg was het duo onder verdachte omstandigheden in de fietsenstalling gesignaleerd. De oudste was daar al eerder gezien en had toen een gestolen fiets achtergelaten. Maandagmiddag 7 april kwam hij, samen met zijn jongere vriendje, de fiets ophalen. De fiets was echter op slot gezet door de conciërge van de instelling. Het duo meldde zich aan de balie om de fiets op te eisen. Daarbij moesten zij zich legitimeren. Inmiddels had de politie vastgesteld dat het om een gestolen fiets ging. De tweewieler was op 26 maart 2008 aan de Loek Lansdorpstraat gestolen.
Het tweetal werd gearresteerd op verdenking van diefstal en de fiets werd in beslag genomen. Op het woonadres van de 15-jarige verdachte vonden de agenten nog een andere gestolen fiets. De twee jongens zijn ingesloten en in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Identiteit van dronken automobilist nog onbekend

TILBURG: Op dinsdag 8 april controleerde de politie op de Berglandweg de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.45 uur. De 29-jarige Roemeen had alcohol gedronken. Hij werd gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 795 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Een dergelijk hoge uitslag is altijd reden om het rijbewijs in te vorderen. De vraag is echter of de man wel in het bezit is van een rijbewijs. Dat wordt momenteel nog uitgezocht. Verder bleek dat hij een vermoedelijk valse identiteitskaart bij zich had. De verdachte is daarom ingesloten om zijn formele identiteit vast te stellen.

Daders overval mogelijk met oranje verf besmeurd

TILBURG: In navolging op het persbericht van maandag 7 april jl. ivm de overval op een geldwagen aan de Pater Ruttenstraat is bekend geworden dat de buit van de daders een zogenaamde plofkoffer betreft.

Na het alarmeren van de plofkoffer ontstaat een oranje rookontwikkeling waarna een verfpatroon ontploft. De dader komt daarbij direct onder de verf te zitten. In de plofkoffer die maandagmiddag is buitgemaakt is een oranje verfpatroon tot ontploffing gekomen. De daders zijn weggereden op een scooter in de richting van de Korte Hoefstraat. Naar aanleiding van deze informatie is de politie op zoek naar mensen die in hun omgeving personen herkennen die besmeurd zijn met oranje verf. Een kenmerk van deze verf is namelijk dat deze niet afwasbaar is. Ook is het mogelijk dat de scooter de aandacht heeft getrokken door de enorme oranje rookontwikkeling of het feit dat deze is besmeurd met oranje verf.

Heeft u iets gezien of is u iets opgevallen, neemt u dan contact op met de politie op het nummer 0900-8844. Ook kunt u anoniem bellen met het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Eerder verschenen persbericht in deze zaak:

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op geldtransport

TILBURG - De politie onderzoekt een gewapende overval die vanmiddag gepleegd is op een geldtransport in de Pater Ruttenstraat. Er raakte tijdens de overval niemand gewond. De daders zijn vertrokken met een geldkoffer. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 15.30 uur werd een medewerker van een waardetransport bij het verlaten van een supermarkt in de Pater Ruttenstraat overvallen door twee onbekende mannen die zich verplaatsten op een zwarte scooter. Onder bedreiging van een vermoedelijk vuurwapen griste één van de overvallers de koffer weg waarna het tweetal wegreed in de richting van de Korte Hoefstraat. De daders waren in het zwart gekleed en droegen zwarte helmen. Ten tijde van de overval was het druk op straat. Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in en spraken met meerdere passanten. Een aantal getuigen had gezien dat de daders zich al enige tijd voor de overval in de omgeving ophielden. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets van de overval hebben gezien of daarvan afweten. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Auteur: Jeroen Steenmeijer