Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08-04)

OOSTERHOUT NB, 8 april 2008

Opgepakt vanwege huisvredebreuk

OOSTERHOUT: Maandagavond 7 april arresteerde de politie een 20-jarige jongeman op verdenking van huisvredebreuk. De verdachte was zijn ouderlijke woning binnengedrongen. Hij mocht al enige tijd het huis niet meer in vanwege drugsgebruik en het daarmee gepaard gaande wangedrag.

De 20-jarige Oosterhouter verscheen maandagavond rond 18.40 uur bij zijn ouderlijke woning. Nadat hij had aangebeld, gaf hij een ferme duw tegen de voordeur aan en werkte hij zichzelf zo naar binnen. Hij schold zijn moeder uit en misdroeg zich. De politie werd erbij gehaald, waarna de verdachte werd gearresteerd. Nog even probeerde hij om te ontkomen, maar kon hij na een korte sprint door de agenten worden ingehaald. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt vanwege huisvredebreuk.

Scholieren botsen: twee licht gewonden

WAALWIJK: De politie behandelde maandagmiddag 7 april een verkeersongeval tussen een bromfietser en een fietser op het Halve Zolenpad. Het ongeluk was om 15.20 uur gebeurd, ter hoogte van het oude Willem van Oranje College.

De bromfiets werd bestuurd door een 16-jarige inwoner van Drunen. De fietser betrof een 13-jarige jongen uit Waalwijk. Beide bestuurders konden zich er niets meer van herinneren over de toedracht van het ongeval. Volgens een getuige kwam de bromfietser aangereden over het Halve Zolenpad, vanuit de richting van Sprang-Capelle. Op een gegeven moment haalde hij een groep fietsers in op Tijdens het passeren, sloeg een fietser uit de groep plotseling links af.

Kennelijk wilde de fietser de Floris 5 laan in te rijden. De bromfietser botste daarbij achterop de fietser. Beide betrokken zijn door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser had een kneuzing aan zijn knie en een bloeduitstorting bij het oog.
De bromfietser moest vanwege geheugenverlies een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. De politie maakte proces-verbaal op en informeerde de ouders van de twee slachtoffers.

Té snelle jeugdige automobilist moet rijbewijs inleveren

WAALWIJK: De politie vorderde het rijbewijs in van een 25-jarige automobilist uit Leerdam. Hij overschreed de maximum snelheid met 66 km/u op de autosnelweg A-59.

De automobilist trok, vanwege zijn hoge snelheid, de aandacht van een motoragent. Dat gebeurde maandagavond 7 april om 22.45 uur. Hij reed 160 km/u waar 120 km/u is toegestaan. Hij reed vervolgens met 150 km/u over een wegvak waar een maximum snelheid van 70 km/u geldt. Na de wettelijke correctie kwam dit uit op een snelheidsoverschrijding van 66 km/u. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had zijn rijbewijs gehaald op 10 januari 2008.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Hoofdwond bij verkeersongeval

RAAMSDONKSVEER: Een 44-jarige vrouw uit Raamsdonk heeft een hoofdwond opgelopen bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde dinsdagochtend 8 april om 06.45 uur op de rotonde van de Breetweerlaan / Beatrixlaan / Julianalaan.

De vrouw kreeg vermoedelijk geen voorrang van een automobilist. De 54-jarige man uit Raamsdonksveer kwam met zijn personenauto de rotonde opgereden vanuit de Breetweerlaan en wilde rechtdoor gaan. Hij zag daarbij de bromfietser over het hoofd, die al op de rotonde reed. De vrouw had, ondanks haar valhelm, letsel opgelopen in het gezicht. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakte proces-verbaal op.

Auteur: Jeroen Steenmeijer