Man gewond bij ongeval

Zutphen, 08-04-2008 o Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto is dinsdagochtend 8 april op de kruising Berkelsingel met de Keine Omlegging in Zutphen een 30-jarige Zutphenaar gewond geraakt. De politie vraagt getuigen van de aanrijding zich te melden via 0900 8844.

De aanrijding gebeurde even na 07.00 uur. Een 35-jarige man uit Leek kwam met zijn vrachtwagen vanuit de binnenstad over de Berkelsingel aanrijden. Hij wilde bij de verkeerslichten met de Coehoornsingel en de Kleine Omlegging rechtdoor de Kleine Omlegging oprijden.

Bij het oprijden van de kruising werd hij rechts in de flank aangereden door een auto. Tengevolge van de aanrijding raakte de vrachtwagen uit balans en raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. De vrachtauto ramde eerst een paal van de verkeerslichten en vervolgens de balustrade van de brug over de Berkel en gleed een stukje van het talud af.

De bestuurder van de auto raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat hij door rood licht is gereden. De berging van de vrachtwagen heeft tot in de middag geduurd.