Politie Noord-Holland-Noord

Politie zoekt getuigen van overval op juwelier via opsporingsprogramma Ter Plaatse

Alkmaar, 08-04-2008 o Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland besteedt woensdagavond 9 april aandacht aan een overval op een juwelier aan de Langestraat in Alkmaar

Deze overval vond plaats op vrijdagmorgen 11 januari 2008. De eigenaar van de zaak was alleen in de winkel toen de twee overvallers binnenkwamen. Zij bedreigden de eigenaar met een vuurwapen. Het geld uit de kassalade werd weggenomen en vanuit de ruimte achterin de winkel de ter reparatie aangeboden sierraden. De twee vluchtten lopend de winkel uit in de richting van de kerk.

Signalement

Het signalement van de daders luidt:

Dader 1: man, circa 15 tot 20 jaar oud, blanke huidskleur, 1.65 lang, normaal postuur, stoppelbaardje, zwarte wollen shawl gedeeltelijk over het gezicht, zwarte muts, een gewatteerde donkerbruine halflange jas met capuchon, donkerblauwe spijkerbroek en crèmekleurige sportschoenen.

Dader 2: man, circa 15 tot 20 jaar oud, blanke huidskleur, 1.75 tot 1.80 lang, normaal postuur, donkerkleurige wollen sjaal gedeeltelijk over het gezicht, leverkleurige jas met capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Op deze jas zaten lichte inzetstukken.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de overval of daarvoor iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Langestraat of Alkmaarse binnenstad. De uitzending van Ter Plaatse begint op woensdagavond 9 april om 18.30 uur en wordt tot 23.30 uur ieder uur herhaald. De herhaling wordt hervat op donderdag vanaf 08.30 uur tot 17.30 uur.