RVD/Kon.Huis nr. 79: Prinses Màxima - Brussels Nederlands Vrouwen Netwerk

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES MAXIMA BIJ BIJEENKOMST BRUSSELS NEDERLANDS VROUWEN NETWERK

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden heeft vandaag in Brussel een bijeenkomst bijgewoond van het Brussels Nederlands Vrouwen Netwerk. De Prinses heeft een korte toespraak gehouden en met een aantal van de 45 aanwezige vrouwen van gedachten gewisseld over economische, emancipatorische en maatschappelijke aspecten van het thema 'Vrouwen en werk'.

In de discussie kwamen verschillende onderwerpen aan bod zoals de rol van de werknemers, werkgevers en de overheid op dit gebied. Onder de aanwezigen waren Europees commissaris drs. N. Kroes, een aantal leden van het Europees parlement en andere vrouwen die werkzaam zijn bij de Europese instellingen of het bedrijfsleven in Brussel.

Het netwerk is ruim drie jaar geleden opgericht en heeft als doel Nederlands sprekende vrouwen met elkaar in contact te brengen, om zo kennis en vaardigheden te ontwikkelen. De kern van het netwerk bestaat uit vrouwen die werkzaam zijn bij diverse organisaties, zoals Europese instellingen, non-profit organisaties en het bedrijfsleven. De 160 leden bekleden senior- en managementfuncties binnen hun organisatie. Ook de Nederlandse vrouwelijke Europarlementariërs zijn lid.


Noot voor de redacties (