Pijnacker-Nootdorp


datum 8 april 2008

Afgelopen maandagavond overval op de Hofnar

Maandagavond is jongerensoos `De Hofnar' aan de Stationsstraat in het centrum van Pijnacker overvallen.

De prioriteit van de gemeente, de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland en de politie gaat op dit moment uit naar de opvang en ondersteuning van de slachtoffers: twee stagiaires, een vrijwilliger en een jongerenwerker.

De gemeente betreurt de overval ten zeerste en stelt dat dit niets met het jongerenwerk te maken heeft. Zij zijn slachtoffer.

Wethouder Leo Suijker heeft al contact gehad met twee slachtoffers. Zij zijn volgens de Wethouder behoorlijk geschrokken maar hij heeft de indruk dat ze goed begeleid worden vanuit politie Haaglanden en de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland. Zij gaven ook aan nog niet toe te zijn aan contact met de pers. De gemeente hoopt op uw begrip hiervoor.

De politie is bezig met onderzoek naar de overval. De Hofnar is deze week gesloten. De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk, de politie en de gemeente gaan zo spoedig mogelijk in overleg over de heropening van de Hofnar.

Notitie ter informatie:
Graag benadrukken we de verschillende rollen van de betrokken partijen De gemeente is opdrachtgever van het Jongerenwerk (aan Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland)
De jongerenwerkers zijn in dienst van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland. De Ruif is eigenaar van het pand en verhuurt het vier avonden per week t.b.v. de Hofnar De Trucker gebruikt de benedenruimte van het pand De politie doet onderzoek naar de overval.

Voor meer informatie en vragen verwijzen wij u door naar de politie.