Gemeente Dronten


Dit voorjaar: feestweek in Dronten

Avondvierdaagse, winkeliers en kermis slaan handen ineen.

De avondvierdaagse Commissie, Winkeliersvereniging Suydersee en Stichting Recreatieve Evenementen Dronten hebben de handen ineen geslagen om dit voorjaar een spetterende week te organiseren. Door de bundeling van krachten zal het centrum van Dronten va de organisatoren n 20 tot en met 25 mei bruisen van de activiteiten. Met deze unieke samenwerking verwachten de partijen het centrum en met name het Redeplein weer te gebruiken waar het voor bedoeld is: als dé ontmoetingsplek en sfeerplein voor de inwoners van Dronten.

Gedurende de renovatie van het centrum moest de avondvierdaagse uitwijken naar de school Aan Boord aan de Lijzijde. Ondanks dit uitstekende alternatief, zal naar wens van velen deze activiteit nu weer terugkeren naar het nieuwe Redeplein. De kermis was vorig jaar al terug en zal ook dit jaar op het Redeplein te vinden zijn. "Dit betekende in de voorbereiding wel wat passen en meten, maar voor beide activiteiten is uiteindelijk ruimte voldoende gevonden", aldus Tom Winkler van A4D.

Nieuw is dat de kermis dit voorjaar in verband met de koopzondag ook zondagmiddag nog in Dronten zal staan. "Als alles door gaat zal op zondag ook nog een show op het plein worden gegeven", geeft Remko Bosma van st. Recreatieve Evenementen Dronten aan. Over de inhoud kan hij op dit moment nog geen mededeling doen.

Ook op zaterdag zal het centrum van Dronten extra gezellig zijn vanwege een braderie. De braderie zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. "Door een andere opzet van de braderie willen we de kermis meer bij het winkelcentrum betrekken" legt Perry de Moel van de activiteitencommissie van Winkeliersvereniging Suydersee uit.

Alle betrokkenen zijn zeer enthousiast over deze nieuwe samenwerking. "Door deze bundeling van krachten zijn wij tot veel meer in staat."

Opgave voor deelname aan de avondvierdaagse kan op dinsdag 13 mei in De Meerpaal van 19:30-20:30 uur. Tevens is de organisatie van de avondvierdaagse weer op zoek naar vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Opgave als vrijwilliger kan tot 26 april bij Marga Lalkens, telefoon: 0321-318234 of e-mail: a4d.dronten@hetnet.nl

Publicatiedatum: 080408