Gemeente Capelle a/d IJssel


1e brochure Als u weinig geld hebt uitgereikt

Wethouder René Binnendijk overhadigt het eerste exemplaar

Omdat raadslid Arnold Weggeman zich ook dit jaar weer sterk heeft gemaakt voor het houden van een armoedeconferentie ontving hij uit handen van wethouder René Binnendijk de eerste brochure Als u weinig geld hebt.

Op woensdag 2 april vond voor het tweede jaar een conferentie plaats over het bestrijden van armoede. Ruim 100 deelnemers waren bijeen om ideeën uit te wisselen voor de aanpak van armoede in Capelle aan den IJssel. Vertegenwoordigers van onder andere Capelse instellingen als maatschappelijke werk, thuiszorg, ouderenwerk en kerkelijke organisaties traden in overleg met raadsleden en ambtenaren om het huidige beleid rond armoede te bespreken en nieuwe plannen te ontwikkelen. Ook werd een brochure gelanceerd met als titel Als u weinig geld hebt.

Brochure Als u weinig geld hebt

Hierin staan alle bijzondere vergoedingen en regelingen voor mensen met een laag inkomen. Want juist als mensen een laag inkomen hebben, gebruiken zij het meeste geld voor de gewone dingen. Eten, drinken, kleding, huur, gas, water, licht. Voor bijzondere of leuke dingen blijft dan weinig geld over. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe bril of schoolreisjes voor de kinderen. De bedoeling van de bijzondere vergoedingen is, dat zulke dingen wel betaalbaar zijn. De brochure wijst de weg. Wilt u een brochure ontvangen? Gaat u dan tijdens kantooruren naar de Informatiebalie op de begane grond van het gemeentehuis.

Collegewerkplan

Het terugdringen van armoede is één van de onderwerpen uit het Collegewerkplan 2006-2010, Werken aan kwaliteit. Volwaardige participatie biedt Capellenaren maatschappelijke status en respect, zelfstandigheid, toegang tot sociale netwerken, waardering en mogelijkheden tot individuele ontwikkeling. Ook geld speelt een grote rol bij het streven naar volwaardige participatie.