Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 9 april 2008

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunning aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij het Informatiecentrum tel. 2848484.

Posthoorn 18 en 20, kozijnen vergroten en veranderen.

Kompasstraat 36, bedrijfspand bouwen.

Franckstraat 4, woning op verdieping uitbreiden.

Rozensingel 33, dakopbouw achterzijde bouwen.

Amiranten 1, dakkapel voorzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Franckstraat 4, woning op verdieping uitbreiden.


2. Rozensingel 33, dakopbouw achterzijde bouwen.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband daarmee liggen de aanvragen en de ontwerpbeschikkingen met ingang van 10 april 2008 gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende deze periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen het bouwplan.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 2 april 2008:

Solislaan, voet/fietsbrug bouwen.

Fascinatio Boulevard 1302, fietsenberging bouwen.

Capelseweg 31, 4 tijdelijke units plaatsen.

Breedspoor 52, woning uitbreiden.

Capelseweg 37, tijdelijke bergruimte bouwen.

De Linie 2, delen gebouw slopen (sloopvergunning).

Hebriden 7, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Vivaldistraat 31, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Nabucco 21-39, 41-59, 81-99, 72-90, 92-110,
101-119, buitenberging slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 3 april 2008:

Uiverstraat 122, vloeren slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 4 april 2008:

Anna Karenina erf, hekwerk plaatsen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, dan kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Door de gemeente:

Gruttosingel 58


1 esdoorn (Acer pseudoplatanus) wegens overlast en verminderde vitaliteit. Geen herplant in verband met aanwezige kabels en leidingen.

Chopinstraat thv 115


1 sierkers (Prunus gondouinii schnee) wegens ernstige kroonsterfte ten gevolge van aanrijdschade. Herplant met 1 sierkers.

Herman Gorterplaats 3/313


1 wilg (Salix sepulcralis chlysocoma) wegens ernstige kroonbeschadiging en staminrotting waardoor de boom instabiel is geworden. Herplant met 1 wilg.

Waterloostraat 2/4


1 sierkers (Prunus eminens umbraculifera) wegens kroonsterfte. Herplant met 1 sierkers.

A. Brinkmanrede 11


1 Italiaanse hartbladige els (Alnus cordata) de boom is dood. Geen herplant vanwege een ter plaatse aanwezige persleiding.

nabij Breedspoor 117(achterzijde)


1 rode meidoorn (Crataegus laevigata pauls scarlet) wegens verminderde vitaliteit en scheefstand. Herplant met een sierkers.

Kralingseweg thv nr. 8


1 schietwilg (Salix alba) wegens scheefstand. Geen herplant.

Achterzijde Savanne 69


1 zwarte kerspruim wegens ernstige stamscheuring en scheefstand. Herplant met 1 zwarte kerspruim.

Door overigen:

Langs vijver en in de patio van winkelcentrum De Koperwiek


3 essen, 4 valse acacias, 1 spar, 1 zwarte den en 1 californische cipres wegens renovatie van het winkelcentrum. Geen herplant. Na de renovatie is er geen ruimte meer voor nieuwe bomen.

Rigoletto 80


1 spar (Cypressocyparis leylandii) wegens overlast. Geen herplant.

KAPVERGUNNINGEN

verleend

Aan de gemeente:

Jachthoorn 95


1 lijsterbes (Sorbus aucuparia) wegens het vervangen van voet/fietsbrug. Geen herplant. De boom is bosplantsoen. Deze wordt niet vervangen.

Rivierweg westzijde tussen de A. van Rijckevorselweg en de Fluiterlaan


21 populieren wegens opknappen fietspad/reconstructie van de Rivierweg. Herplant (op termijn, tussen 2 en 5 jaar) met een nog nader te bepalen aantal essen (Fraxinus americana microparca) in de maat
30/35. Het aantal te herplanten bomen mag niet of nauwelijks afwijken van het te kappen aantal.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Aandachtspunt met betrekking tot de verleende kapvergunningen.

U wordt dringend verzocht om rekening te houden met nesten en broedende vogels, voor u tot vellen overgaat.

Intrekking kapvergunning

Door de Vereniging van Eigenaars van de Herman Gorterplaats 3-313 is op 29 februari 2008 een kapaanvraag gedaan voor een wilg (Salix alba tristis).

De Vereniging van Eigenaars heeft deze op 25 maart 2008 weer ingetrokken. De nieuwe kapaanvraag zal door de gemeente worden aangevraagd.

Door de gemeente is op 12 maart 2008 een aanvraag kandelaberen gedaan voor 5 treurwilgen aan de Burgemeester van Dijklaan achterzijde geluidswal in de wijk Schollevaar en voor 11 treurwilgen in het bedrijvengebied Schollevaar tussen de Lylantsebaan en de Schollevaartsedreef.

Deze aanvragen zijn per 1 april 2008 ingetrokken door de gemeente.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Oranje, tel. 2848637.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, tel. 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Wet geluidhinder

Besluit tot vaststelling een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde voor railverkeerslawaai op een aantal gevels van de seniorenwoningen van het wooncomplex Moordrecht gelegen aan de Vincent van Goghrade, Willem Marisrade en Johan Jongkindrade.

Voor de seniorenwoningen aan de Vincent van Goghrade, Willem Marisrade en Johan Jongkindrade

is een onderzoek naar de geluidbelasting uitgevoerd. Hieruit blijkt dat door het railverkeer de geluidbelasting op de gevel van de seniorenwoningen, de voorkeursgrenswaarde voor railverkeerslawaai uit de Wet geluidhinder zal worden overschreden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom op 2 april
2008 besloten om een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde voor railverkeerslawaai vast te stellen.

De aanvraag, het onderzoeksrapport met bijlagen en het besluit liggen van 10 april tot en met 21 mei 2008 ter inzage in de hal van het gemeentehuis.

Beroep

Binnen zes weken na de begindatum van ter inzage legging van het besluit kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen dit besluit.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ook kan een voorlopige voorziening worden ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde zienswijzen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel