Deelgemeente Charlois Rotterdam

Rotterdam Zuid presenteert Feyenoordpad

Op vrijdag 4 april hebben de drie deelgemeenten Feijenoord, Charlois en IJsselmonde, het Pact op Zuid en de GGD Rotterdam-Rijnmond Het Feyenoordpad gepresenteerd, een wandelroute ter gelegenheid van de jubilerende voetbalclub Feyenoord, die dit jaar 100 jaar bestaat.

Historische plekken

De wandelroute voert langs alle historische plekken in Rotterdam Zuid die herinneren aan de rijke geschiedenis van de voetbalclub. Feyenoord is immers onlosmakelijk verbonden met Rotterdam Zuid. De voetbalclub is in het hart van de wijk Feijenoord opgericht en is er bijna geen inwoner van Rotterdam Zuid te vinden die geen hartstochtelijk fan is van zijn kluppie. De wandeling geeft naast een historisch beeld ook een mooi beeld van het Rotterdam Zuid van nu. Overal wordt geïnvesteerd in verbetering van de wijken en vaak gebeurt dat door het creëren van sport- en recreatievoorzieningen.

Hoogtepunten

De wandeling staat beschreven in een rijk geïllustreerd boekje, geschreven door Jan Oudenaarden, dat de hoogtepunten uit de kleurrijke historie beschrijft.

De presentatie vond plaats in Lokaal Cultuur Centrum Het Klooster in Feijenoord. Het eerste exemplaar van het boekje is daar op 4 april aan het bestuur en aan de oudste en jongste spelers van Feyenoord overhandigd.

Vervolgens is door de genodigden een wandeling gemaakt langs een deel van de route. Dit gebeurde samen met oud-Feyenoordspelers en met leerlingen van de voetbalschool Afrikaanderwijk, onder leiding van de auteur Jan Oudenaarden.

Het 'Feyenoordpad' is sinds 6 april te koop bij boekhandel Donner (www.donner.nl) en het Historisch Rotterdams Museum (www.hmr.rotterdam.nl). [s?deelgemeenten
.Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Rotterdam Zuid prese_2192015]
---

Deelgemeente Charlois, 08-04-2008