Deelgemeente Charlois Rotterdam

Mevrouw Maartense honderd jaar

Vorige week maandag ging dagelijks bestuurder Lionel Martijn op bezoek bij mevrouw Maartense, die op 31 maart honderd jaar werd.

Mevrouw Maartense is geboren in Middelburg, als middelste in een gezin van vijf kinderen. Zij vertelt dat zij tijdens de eerste Wereldoorlog voor haar moeder naar slagerij Van Os moest. Zij liep dan uren voor de slagerij te wachten. Totdat de slager tijd had om haar "vellen en drellen" te geven.

Zij huwde schoolmeester Maarten van Gent en verhuisde naar Rotterdam, waar het paar aan de Strevelsweg ging wonen. Later verhuisde zij naar de Zwartewaalstraat, waar zij nog steeds woont. Het echtpaar kreeg twee zoons: Jan en Maarten.

Mevrouw van Gent werkte voor het GAK. Met man en kinderen ging zij regelmatig naar een kampeerboerderij in Dishoek, in de buurt van Koudekerke. Zij bezochten dan het ouderlijk huis en familie. Net na de Tweede Wereldoorlog is mevrouw gescheiden.

Zij leerde een vriend leren kennen waar zij verschillende keren mee op vakantie ging, onder andere naar Joegoslaviƫ, Engeland, Marokko en Moskou.

Als hobby's had mevrouw breien en uitgaan. Tot zij 95 werd ging zij nog uit met een vriendin. Zij regelde dat allemaal zelf. Verder ging zij regelmatig naar de bingo, op woensdagmiddag in de Polslandstraat en op zaterdagavond in de speeltuin. Zij zat op de klaverjasvereniging, maar moest daar mee stoppen, omdat zij de kleuren op de kaarten nog wel zag, maar niet de tekens.

Mevrouw Maartense heeft altijd plezier in het leven gehad. Zij heeft veel gevoel voor humor, is een levensgenieter, rookt sigaretten, drinkt graag een wijntje en is met weinig tevreden. Als zij hulp nodig heeft, staan buren voor haar klaar. Ook heeft zij veel steun aan kleinzoon Maarten. Toen haar zus 100 jaar werd nam hij mevrouw Maartense mee naar haar zus in Zeeland. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Mevrouw Maartense ho_2192027]
---

Deelgemeente Charlois, 08-04-2008